Tuesday, January 10, 2006

Ääripäiden ääripää

Kävin hakemassa tänään koulusta kokeitani takaisin. Menestys oli hiukan niin ja näin tarkoittaen sitä , että niin erittäin huonoja kuin erittäin hyviäkin numeroita mahtui pistesaldoon. Viimeiset opiskeluni kuuluivat siis sarjaan "ääripäitä".

Ulkona tuntuu jo keväältä vaikka illat ovatkin aivan yhtä säkkipimeitä ja ilma kylmä. Jotenkin maakin näyttää sulaneelta , niinkuin keväänomaiseen lämpötilanvaihtelun yhteydessä tapahtuvaan säidenmuutoksen kuuluukin. Luin eilen illalla aloittamaani Paasilinnan teosta "ukkosenjumalan poika".

Voisin sanoa että nyt sitä luettuani yksikään henkilöhahmoista päähenkilö Sampsa Ronkaista ja ukkosenjumalan poikaa , Rutjaa lukuunottamatta eivät herätä minussa sympatian tunteita. Päin vastoin , etenkin kirjan naishahmot ovat kaikki olleet toistaiseksi todella inhoittavia ja suorastaan vihastuttavan itsekkäitä tapauksia. Toivon saavani teoksen luettua loppuun viimeistään viikon kuluessa.

Huusin itselleni aivan uuden painoksen Paasilinnan klassikosta "Jäniksen vuosi" viime torstaina. Sain eilen sen myyjälle maksetuksi verkkopankin kautta sillä seurauksella että kyseisestä miekkosesta ei ole kuulunut mitään sen jälkeen kun Sunnuntaina ilmoitin ehtiväni maksaa kirjan vasta maanantaiksi; jotenkin epäilen jälleen pahinta. Koko tyypistä ei ole nimittäin kuulunut pariin päivään mitään , vaan pikemminkin on ollut liiankin hiljaista ottaen huomioon sen että hän pyysi minua informoimaan heti kun kirja oli maksettu hänen tililleen.

No comments: