Tuesday, March 23, 2010

Viehkoja ihmisiä

Hämmentävä Tom Cruisen elokuvien maratooni ollut meneillään viime aikoina. Eilen yöllä katsoin tämän Vanilla Sky:n ja sitä ennen Color of Moneyn. Tuo Vanilla Sky oli kyllä erinomainen teos, eli tykkäsin kyllä sen monitasoisuudesta ja "mindfuck"-mentaliteetista oikein paljon. Tänään olisi kai tarkoitus katsella tuo Collateral.

Ihan eka asia kuitenkin mikä tuli mieleen tuosta Cruisen suorituksesta leffassa oli se kuinka paljon hän olisi voinut olla Patrick Bateman- jos siis olisi halunnut. Amerikan Psykossahan Batemanin naapuri on Tom Cruise, mutta puhettahan oli että Cruisea oltaisi yhdessä vaiheessa ajateltu ellei jopa Batemanin itsensä rooliin niin vähintään tekemään Cameo sitten itse leffaan. Kumpaakaan ei tapahtunut, mutta täytyy sanoa että kyllähän tuo Cruisekin olisi aivan hyvin voinut ryhtyä Batemaniksi. Olisi sitä fyysistä puolta ja karismaa varmasti riittänyt, mutta eipä se Christian Balekaan huono siinä roolissa ole kyseisen leffan käsikirjoituksen puutteetkin huomioonottaen. Sitäpaitsi sellaiset roolit ovat aina mukavia jollain tapaa kun näyttelijä esittää jotenkin päinvastaista hahmoa niiden useimmiten näyttelemiensä ominaisroolien sijasta. Vaikkapa esimerkiksi Nicholas Cage on tätä yrittänyt moneen kertaan ja siinä erehtynytkin epävakuuttavalla tavalla, mutta moiset kokeilut ovat aina todella mukavia seurattavia etenkin jos kyseessä olisi ollut hulluna (enemmän tai vähemmän oikeasti) "maksullisia naisia" murhaava ja 80-luvun popmusiikkia referoiva Tom Cruise.

Tuo Cruisen esittämä hahmo tuossa Vanilla Sky'ssä oli kyllä melkoinen Patrick Batemanin prototyyppi - tai siis ainakin hänen elämäänsä elävä henkilöhahmo. Minusta hän ei kuitenkaan ollut mitenkään paha ihminen, joka oli kuulemma erään leffanjuonipaljastuksen mukaan se syy miksi hänelle siinä tapahtui mitä tapahtui. Vähän ihmettelin että miksi hänet tituleerattiin mukamas niin paheellista elämää eläväksi, vaikka selkeästi leffassa nyt oli pahempia hahmoja ja organisaatioita kuin yksi Tomppa Cruise.

Luin muuten tänään täysin randomisti horoskooppini. Siinä kerrottiin että tänään kuulemma "viehko ihminen" lähestyy minua jollain tapaa. Tilanteesta kuulemma pitäisi ottaa kaikki irti, mutta kannattanee muistaa että minun tuurillani kyseinen "viehko ihminen" on joko ns. "Nigerialaiskirjeiden" lähettäjä taikka sitten puhelinmyyjä. Jos kuitenkin kyseessä on naispuolinen puhelinmyyjä, niin ajattelin härskisti tämän falsifioidun tunteeni vallassa pyytää hänen kotinumeroaan. Puhelinmyyjät eivät olekaan pitkään aikaan soitelleet minulle..

2 comments:

Reija said...

Sinulla on erittäin sujuvaa, oivaltavaa sanankäyttöä! Hienoa! Minä pujahdin sivuillesi, kun (googlen juoruamana) jossain vaiheessa kerroit vierailleesi grillillämme Kurikassa...
Ps. Meillä on siellä aivan Hirveä uutuus...;)

Hyvää kevättä, t. Reija

Dalleer said...

Jaahas, tämäpä varsin odottamaton yllätys. Kiitokseni kehuista blogia kohtaan ja samalla kehut myös Puskajussille. Mielenkiintoinen paikkahan se oli ja ennen kaikkea nähtävyys Kurikassa ja Kurikalle. Toivottavasti grillillä on edessään oikein menestyksekäs ja kuuma kesä.