Thursday, March 25, 2010

Garbage days

Tänään ei ole onneksi kummempia luvassa. Olisi tarkoitus vihdoinkin ladata MP3-soittimeni akku ja tyhjätä sen vanha soittolista samalla korvaten se uudella. Olen tässä yrittänytkin koota uutta listaa biiseistä joita sinne sijoittaa, mutta en ole suoraan sanottuna saanut sitäkään vielä tehtyä. Syynä tälle on se että yhdenkin gigabitin täyteen saamiseksi saa tehdä aika kovaa työtä niinkin suuren musiikkikokoelman seasta oikeiden kappaleiden löytämiseksi kun minullakin nyt on.

Tuohon MP3-soittimeen liittyy eräs varsin traaginen tarina, nimittäin ostin sen aikoinaan sen jälkeen kun mystisesti huomasin edellisen soittimeni menneen rikki armeijassa. Sikäli vähän kumma juttu että kyseinen soitin meni ylipäätään rikki lomakassissa ollessaan, mutta totta puhuen saattoihan se olla mennyt rikki jo ennen sitäkin ollessaan vaikkapa sirpaleliivin taskuissa tai jotain. Kuitenkin niin lieventävänä asianhaarana voitakoon todeta että tuo vanhempi soitin ei ollut oikeastaan täysin rikki, vaan joku äärimmäisen kova isku oli iskenyt sen nestekidenäytön täysin paskaksi. Itse soitin kyllä vielä toimi, mutta se näyttö oli aivan paskana, joka puolestaan vähän ihmetytti siinä suhteessa että se koko soitin edes toimi siitäkin huolimatta. Nykyään tuo rikki mennyt noin 500 megan soitin toimii minulla mukana lenkkeilessäni, mutta ymmärrän kyllä että jossain vaiheessa se varmaan menee lopullisesti rikki ja tämän jälkeen luonnollisestikaan kenelläkään ei ole enää kivaa.

Tänään mietin vakavasti Twitter-accoutin avaamista, mutta jätin homman sitten sikseen. Tuollainen Twitteri tai vastaava olisi kumminkin todella kätevä juttu siinä mielessä että sinne voisi postailla aina kaikkea sellaista rändömiä shittiä mitä tulee mieleen pitkin päivää. Sitten jossain vaiheessa kun kuolen niin sitä aineistoa voitaisiin käyttää vaikkapa jonkinlaisena "älä kuluta aikaasi näin"-oppaan sisältöön siitä viimeisestä väärällä tavalla eläneestä luuserista, joka joko pakotettiin muuntautumaan ns. "tavalliseksi ihmiseksi" tai sitten hänet mestattiin kaikkien nähden.

Olen muuten jäänyt koukkuun noihin Michael Mannin leffoihin. Kaikki alkoi siitä kun osana tahatonta Tom Cruise-maratoonia katsoin tuon Collateralin, jonka jälkeen tajusin että M. Mann ohjasi tai käsikirjoitti myös Heatin, Robbery&Homicide Divisionin sekä myös sen uuden Miami Vice pätkän. Jotenkin tuossa Collateralissa oli niin se sama fiilis kuin Robbery&Homicide Divisionissa, joka oli sekin muuten aivan helvetin hyvä vaikkakin lyhytikäinen sarjakokonaisuus. Siitä on vuosikausia aikaa kun katselin Heatin viimeksi, mutta jostain kumman syystä nyt huvittaisi sitten puolestaan katsoa se Miami Vice-leffa oikein mielellään. Vuosi sitten (tai jotain) kun sen näin, niin pidin sitä ihan paskana, ja tiesin että henkisesti pyhä Don Jonhson tuki minua päätöksessäni. Nyt kuitenkin niin olen alkanut hyväksymään myös tuon elokuvaversion olemassaolon samalla tavalla kuin vanhemmat vihdoin kaikesta estyneisyydestään ja tukahduttamisyrityksistään huolimatta vihdoin hyväksyvät poikansa tai tyttärensä olevan homo tai lesbo. Sen olemassaolon kanssa on vaan elettävä, halusipa asioiden olevan niin tai näin.

Katselin muuten tänään tuon Truman Show'n. En edes muista että olenko nähnyt sitä koskaan ennen, mutta muistan että lukiossa oli aina tarkoitus filosofian tunneilla katsoa tuo elokuva. Emmehän sitten koskaan sitä katsoneet, mutta uskonnon jollain kurssilla muistan että katsoimme Umberto Econ Ruusun Nimen. Se oli ihan hyvä leffa eikä pelkästään sen takia että siinä oli Sean Connery.

Ajattelin muuten myös ruveta keräämään unistani päiväkirjaa. Tänään juuri ennen heräämistäni näin unen siitä kuinka kävelin jollain kadulla ja ohitseni ajoi iso punainen avolavapakettiauto. Siellä kyydissä oli jonkinlaisia huligaaneja joille samalla kadulla kävelevät tyypit huutelivat rivouksia heidän ajaessaan ohitse. Nämä tyypit kuitenkin suuttuivat siitä kamalasti ja muutama heistä hyppäsi alas auton lavalta ja he lähtivät juoksemaan minua kohti. Ajattelin lähteä juoksemaan karkuun muutaman muunkin tapaan, mutta sitten päätinkin jäädä siihen ja katsoa mihin tilanne etenee. Heti kun nuo kolme äijää pääsivät luokseni, niin eräs niistä huusi minulle vihaisesti ja otti esiin puukon jolla tuikkasi minua.

Heräsin.

Jälleen eräs laadukas ja väkivaltainen uni lisää kokoelmiin.

No comments: