Thursday, March 18, 2010

Secrets of the Hive

Olen nyt tullut siihen tulokseen että Ernest Hemingway on kirjoittanut ja sanonut paljon sellaista johon minun on yksinkertaisen helppoa yhtyä ja samaistua. En muista enää kovinkaan tarkasti kaikkea sitä hyvää materiaalia joista tein mentaalipuolen huomioita joskus lukioaikoina hänen teoksistaan, mutta todettava on että heti kun on taas aikaa viihteellisempään lukemiseen niin aion lukea Hemingwaytä. Olen ajatellut paneutua joko uudestaan tuohon Snows of Kilimanjaro-novellikokoelmaan taikka sitten luin jonkun toisen hänen teoksensa mitä en ole koskaan ennen vielä lukenut.

Joka tapauksessa niin tuntuu että kaikesta siitä mistä hän kirjoittaa ja miten hän siitä kirjoittaa huokuu jotenkin sellainen tietynlainen järkevyys. Hänhän kirjoittaa suhteellisen maanläheisistä aiheista, ja siksipä kai pidänkin niitä arvoisina teoksina. Kunpa ehtisi jossain vaiheessa lukea taas teoksia viihteellisessäkin mielessä.

Olen muuten ruvennut kuuntelemaan radiota aina öisin. Aika hauskaa puuhaa ja toimii jopa unilääkkeenäkin. Toisaalta lopetan varmasti nuo yölliset radionkuuntelusessiot kunhan patterit loppuvat tuosta radiosta. Olkoon se merkkinä sille että radionkuuntelut saavat jäädä kun virtalähde sanoo itsensä irti.

Kello tulee täällä nyt viittä aamuyöstä. Voisi kai mennä hetkeksi nukkumaan ja tämän jälkeen pyrkiä heräilemään.

No comments: