Saturday, March 20, 2010

Don't panic

Kävin tänään aamusta pelaamassa biljardia tuossa keskustassa. Olen käynyt tuossa "establishmentissä" ennenkin, mutta se on luonteeltaan sellainen paikka että siinä on vaihtunut omistaja ja nimi varmaan yhtä monta kertaa tasaisin väliajoin. Viimeksi se oli profiililtaan jonkinlainen "lounaskahvila" ja sitä ennen muistan sen yrittäneen olla jonkinlainen kaljabaari. Sitten jossain vaiheessa se oli kai joku trendikäs menomesta nuorille. Se on muuten strategisesti sijoitettu sopivasti koulun viereen, että siinä mielessä asiakkaita varmaan tietyin väliajoin riittää. Toisaalta tasaisin väliajoin myöskin tuntui että osa niistä asiakkaista täytyi olla jotain lukiolaisia tai vastaavia, mutta miten minä muistelisin että nyt olisi meneillään vissiin kirjoitukset tai jotkut vastaavat.

Biljardisessiot eivät menneet kovinkaan hyvin. En ole kyllä pahemmin pelaillut biljardia sitten armeijan, jolloin muun muassa sotkussa oli useitakin biljardipöytiä ja silloin kun olimme kiinni koko viikonlopun niin sotkun ollessa täysin tyhjä ehdittiin pelailla kun oli aikaa.

Mietin tässä tänään että kaikesta huolimatta olen saavuttanut kaksi asiaa elämässäni. Molemmat ovat olleet sellaisia ns. "velvollisuuksia" jotka on pitänyt hoitaa pois henkilökohtaisten asioiden listalta, ja nyt totta puhuen sillä listalla kun ei ole enää kuin yksi ns. "tehtävä asia" jota pidän jotenkin edes tärkeänä. Aika monelle nämä kaksi jo tehtyä asiaa ovat varmasti melko pieniä, mutta itselleni nyt nämä olivat sellaisia juttuja jotka oli pakko tehdä ihan henkisen kasvun ja ihmisarvon saavuttamiseksi. Totta puhuen tuon viimeisimmän homman hoidettuani mikään ei ole oikein innostanut.

Eilen yöllä tuli katseltua muutama leffakin taasen. Päällimmäisenä jäi mieleen tuo Casino, jonka aloitussanat De Niron suusta kyllä sopivat kuin omaan elämääni: "When you love someone, you've gotta trust them. There's no other way. You've got to give them the key to everything that's yours. Otherwise, what's the point? And for a while, I believed, that's the kind of love I had ".

Vaan miten sillekin jätkälle siinä leffassa sitten kävikään..

No comments: