Saturday, January 24, 2009

Taistelukalan paluu

Kävin äsken taas lenkillä. Kello tuli kyllä tuolloin jo jotain puoli yksi yöllä, mutta minkäs teet kun päivällä nostelin painoja ja jäin jotenkin sitten koukkuun muun muassa telkkariohjelmien ja Youtubesta musiikkivideoiden katselun väliin.

Yöllä kun kävin juoksemassa normaalin lenkkini, niin huomasin että lyhtypylväiden ympärillä lenteli jotain tunnistamattomia otuksia. Aluksi ajattelin niitä linnuiksi, mutta siihen aikaan yöstä linnut eivät enää lentele pitkin taivaita. Ne olivat lepakoita, ja muutamat niistä olivat aika valtavia. Niiden siipien kärkiväli täytyi olla varmasti ylitse metrin..

Kun lähdin lenkille, naapurissani asuva hämärä mies tuli minua vastaan. Hän näki kerran aivan armeijan lopussa - saattoiko jopa olla viimeisellä lomalla että menin rappuun lomapuku päällä. Hän sitten kertoi että hänen poikansakin oli lähdössä armeijaan vuodenvaihteessa. Tämän jälkeen kyseinen tyyppi alkoi tervehtimään minua, ja itsekin ihan kohteliaisuudesta häntä tervehdin. Tyyppi on varmasti joku eronnut alkoholisti - sillä senpä näköinen hän ainakin on. Tänään kun lähdin lenkille, niin tyyppi ilmestyi taas rappukäytävään ja kertoi vievänsä roskia ulos. Samalla hän jutteli minulle, ja kertoi että hänen poikansa oli tullut ensimmäisille lomilleen kahteen viikkoon tänään. Itse jätin keskustelun melko lyhyeksi, sillä itse halusin juosta lenkin loppuun nopeasti enkä jäädä vaihtamaan kuulumisia tyypin kanssa jolla ei oikeastaan ole mitään tekemistä minun elämäni kanssa. Toivotin hänelle ja hänen pojalleen hyvää jatkoa.

Tilasin myös piruuttani sotilasläänin esikunnasta paperit YK-hommiin hakua varten. En oikeastaan tiedä vielä miksi, mutta mikäli tämä talouslama pahenee, niin voisin olla kiinnostunutkin lopulta lähtemään joksikin aikaa pois tästä maasta. Hakupapereiden mukaan potentiaalinen hakija tarvitsee mm. hyväksytysti suoritetun keskitason kielitutkinnon, josta suoritin aikoinaan lukiossa todistuksen arvoisen merkinnän. Myös varusmiespalveluksen arvosanojen täytyi olla tasolla 'hyvä', jotta koulutukseen pääsisi. Noh, minullahan nämä ovat. Onneksi.

No comments: