Saturday, June 04, 2005

Viimeinen voitelu.

Minä lähden huomenna läntisen naapurimaamme kamaralle joksikin aikaa. Poistun Suomen maaperältä 10.05 koneella.

Eli , siinä on suuret uutiset tältä päivältä tässä. Muuten koko päivä onkin mennyt pikemminkin todella totaalisen päin persettä. En voi siis sanoa missään nimessäkään että "viimeinen ilta" olisi mennyt mitenkään erikoisen hyvin. Ja no , olen kuitenkin luvannut analysoida Mr. Sidewinderin "teoksen" viimeisenä tekonani tämän maan kamaralla.

Olenhan tuo teos aika kiintoisa. Oletko kenties ihan itse sen kirjoittanut ? Vai olitko kenties jälleen päissäsi ? Joka tapauksessa tämä "kuutio" - persoona(ni?) tarinassa oli vähintään liioiteltu karikatyyri ja saattaakin sisältää jonkinlaisen piiloviestin sitä lukevalla. Olin myös aika yllättynyt että Paavo Lipponen mainittiin teoksen puolessa välissä. Joku enemmän asiaan perehtynyt voisi kenties jopa todeta , että teoksessa oli pikemminkin kyse jonkinlaisen henkisen matkan läpikäymisestä kuin mistään muusta. Ehkäpä juuri nk. Kuutio-minä , Paavo Lipponen , Saksalaisten kehitysvammaisten yhdistys , itsemurhan tehnyt lokki ja haitari kuvaavat juuri näitä entiseen elämään jätettyjä henkilöitä jollakin tapaa. Tai , ehkäpä Mr. Sidewinderi haluaa kertoa meille jotakin elämän pinnallisia arvoja syvempää tässä tarinassa. Tätä teoriaa tukee sekin asia , että tarinassa mainitaan empire state building.

Näkisin itse ainakin kahden kiitettävästi suoritetun psykologian kurssin perusteella , että empire state buildingin lisääminen tarinaan kertookin itseasiassa enemmän Mr. sidewinderistä itsestään kuin kenestäkään muusta. Nimittäin , lisäämällä tämän eeppisen rakennuksen tarinaan hän pikemminkin paljastaa herkät sisäiset vammansa 2001 tapahtuneiden WTC - iskujen ansiosta. Tai , ehkäpä tämän "ison talon" lisääminen tarinaan onkin jonkinlainen nk. miehinen symboli jonka todellisen merkityksen me voimme vasta ymmärtää siinä vaiheessa kun hän itse sen kertoo (on viitattu että esim. Osama Bin Ladenilla olisi ollut samantyyppinen ongelma ja päällimmäinen syy tuhota nuo tornit tämän saman asian takia) . Jospa tornit olivatkin isommat kuin..

Kuitenkin varsinainen tarinaa haarautuu kahteen osioon jossa toisessa Paavo Lipponen etsii ilmeisesti isää ja äitiään uppoavasta laivasta ja toiseen jossa kuutio-minä harhailee ympäri maailman erilaisia näyttämöitä. Tämä piirre voi kenties heijastaa jonkinlaista jakomielitautia tai sairautta joka on jo vaikuttanut taiteelliseen luomistyöhonkin , eli pikemminkin tässä tapauksessa tuon teoksen kirjoitteluun.

Ei voi kuin todeta koko homman olevan harvinaisen tyypillinen Sidewinderin teos. Jotkut kutsuisivat sitä taiteeksi , jotkut silkaksi paskaksi ja minä taas aion vain kohauttaa olkapäitäni itsepäisesti.


Lopuksi vielä kommentti Sidewinderin viimeisimpään kommenttiin. Sillä Mr. Sidewinder on päätellyt aivan oikein sen asian että minulla on ikuinen ristiretki päällä sellaisen nk. "Matrix" - takin hankkimiseksi. Kuitenkin tämä 180 punnan takki mikä oli näitä mm. "keittiöveitsien isoveljiä" myyvän putiikin yhteydessä näyttäisi olevan pikemminkin juuri se mitä Keanu (ooh ! aahh !) käytti trilogian viimeisimmissä osissa. Mielestäni niissä käytetty takki ei ole ehkä se ihan kaikista cooleinta painoarvoa omaava vaatekappale , vaikka en sellaisen saatuani ehkä olisi missään nimessä pettynytkään. Mutta oma makuni kuitenkin suosii enemmän juuri tätä alkuperäisessä Matrixissa käytettyä versiota enemmän kuin mitään muuta.

Toisaalta eihän se 180 puntaa kovin paha hinta ole kyseisestä takista , mutta alkuperäisen osan alkuperäinen takki on kyllä vain asiallisempi minun makuuni.

Ai niin ! Ja mitä tulee Sidewinderin "Katana" - hankintoihin , niin minulla on vain muutamia asioita sanottavinani niistäkin. Sillä satun tietämään paikkoja ihan "sielläkin" päin mistä niitä saa. Ja nekin Katanat ovat loppujen lopuksi ihan kunnioitettavan näköisiä replikoja oikeista aina siihen pienimpään Harakiriin käytettävään asti (se pienin ei kuitenkaan ole Katana nimeltään !) . Itseänikin kiehtoo eräällä tavalla hankkia sellainen Katana , mutta lieviä ongelmia tulisi sellaisen kuljettamisessa takaisin Muumimaahan (eli tänne). Lentokentän turvamiehet hermostuisivat entistä enemmän. En siis aio ainakaan ihan kuljetussyistä hankkia sellaista miekkaa ainakaan Ruotsin kamaralta , vaan aio pikemminkin tyytyä viidakkoveitseen. Sellaisen minä nimittäin olen aina halunnutkin.

Ja nyt aion toivottaa hyvää illanjatkoa kaikille. Minun on nyt mentävä nukkumaan että jaksan nousta aamulla pitkälle lennolle Ruotsiin.

Yrittäkää toki pitää tämä maa kasassa poissaollessani sillä jos ette , niin luen siitä vähintäänkin seuraavan aamun Göteborgs postenista ja hihittelen vahingoniloisesti. Se mitä on myös hyvä huomauttaa tässä vaiheessa , on se että hiustyylini on taas vaihtunut johonkin aivan muuhun. Kuitenkin , ette saa tietää hiustyylistäni kunnes vasta olen päässyt Ruotsiin. Ja voin myös todeta , että päivityksiä blogiin ei tule ihan heti ensimmäisten päivien aikana. Mutta , sen lupaan että sittenpä tiedätte kunnolla että mitä on päivitelty ja miksi kunhan seuraava postaus tulee.

No niin , yrittäkääpä pärjätä , toki.


Terveisin ,

Setänne D.

No comments: