Thursday, June 02, 2005

Satunnaista jahkailua.

Voi voi , näinhän tätä lomaa nyt vietellään tässä.

Ei kyllä tunnu missään tämä edelleenkään. Paitsi sitä seikkaa lukuunottamatta että elimistö alkaa pikkuhiljaa tottumaan normaaleihin nukkumaanmenoaikoihin. Ja täytyy kyllä myöntää , että eilen taisin olla aika ilkeä monillekin ihmisille. No joo , anteeksipyytelyä siis riittää.

Toisaalta , nyt hyvinkin paistaa aurinko ja on mukavaa. Voin vain istuskella kotona , juoda jääteetiivistettä Jadenvihreästä mukistani ja miettiä että viitsisikö nousta ylös ollenkaan. Kenties jopa kävellä alasti ympäriinsä !! Noh noh noh ! Ei nyt sentään niin naturalistista näkökantaa oteta kuitenkaan tähän lomaan !

Ai niin , allekirjoittanut poistuu muuten läntisen naapurimaamme kamaralle lähipäivien aikana. Se tarkoittaa sitä että en missään nimessäkään aio luopua tämän blogin päivittämisestä siellä ollessani , vaan saattaapi olla jopa jotain kirjoiteltavan arvoistakin asiaa (siis , ihan "konkreettisia" kokemuksia) . Valitettavaa kuitenkin on se että joudun lähtemään pois jo näinkin aikaisin , mutta selvää on että saavun takaisin aikaisemmin "tietyistä muista syistä". Ja turha kuvitellakaan että olisin sinne muuttamassa , kunhan menen näinkin aikaisin "enemmän tai vähemmän" pakon edessä.

Olen myös ottanut huomioon sen , että Tuhkio väittää nähneenä nk. "ihan oikean" TV-miehen. Olen tästä kovin ihmeissäni , ja epäilenkin että tämän lupatarkastajan näkeminen kyseisellä tyypillä tapahtui varmasti niihin aikoihin omatessaan erittäin ikävän aivokalvontulehduksen. Samaisen taudin alaisuudessa olevien ihmisten on mm. ilmoitettu nähneen vaaleanpunaisia mustanaamioita sekä erilaisia "ulkoavaruuden muukalaisia". On siis pikemminkin aivan loogista , että nyt sitten ne TV-miehetkin ilmestyivät kiusaamaan. Tai , ehkäpä Tuhkion maanis-depressiiviset taipumukset vain kulminoituivat jonkinlaiseen lupatarkastajaa muistuttavaan näkyyn. En tiedä.

Mitä sitten tulee Mr. "Katana" Sidewinderiin , niin on aivan selvää että minulta löytyy häntäkin vastaan jonkinlainen mielipide. Nimittäin vaikka Englanninkieliset kannanottoni Suomen tilaan olisivat hänen mielestään kovinkin tosia - vaikkeivat ihan samalla tasolla olisikaan suhteessa Ruotsiin - niin minun on silti oltava eri mieltä. Suomi on alkanut kieltämättä kulminoitumaan tapakulttuuriltaan kovinkin ärsyttäväksi viime aikoina , ja olen jokseenkin aivan varma että olen viimeinkin löytänyt Suomalaisen elämänkatsomuksen ytimen. Ja , tätäkään en voi väittää hyväksi asiaksi.

Lopuksi on vielä todettava muutama tärkeäksi katsomani asia. Ensinnäkin haluan painottaa että viime päivinä on tullut kuunneltua paljon sellaista artistia kuin Billy Idol , sekä sellaista orkesteria kuin Deftones. Kuunnelkaa toki tekin Deftonesia. Kuulitteko ? Kuunnelkaa sitä , tai sitten voitte tarkistaa virallisen kokoamani "biisilistan" kesähiteistä.

Se mistä on hyvä nyt muistuttaa tässä vaiheessa , on se että biisit valinnut raati ei oikeastaan ole kovinkaan suuria modernin musiikin ystäviä. Joten kaikki biisit ovat vanhoja kuin taivas , tavalla tai toisella. Mutta , niitä kuuntelemalla voi kuitenkin virittäytyä täysin allekirjoittaneen taajuudelle.. Jos nyt ylipäätään kukaan sinne haluaa mennä.

Mutta , nyt sitä listaa (alkaen siitä , mitä biisejä pitäisi kuunnella alusta loppuun) :

1. The shadows - Wonderful land (Kumpaa maata minä tässä nyt tarkoitankaan , jää teidän selvitettäväksenne)

2. Bobby Fuller Four - I fought the law (but the law won) - (Kyseinen biisi on kovinkin lähellä sydäntäni juuri tähän aikaan vuodesta)

3. Bob Marley - I shot the sheriff (Siksi koska jokaisessa kesäbiisilistassa täytyy olla Bob Marleytä)

4. Beach boys - California dreaming - (Siksi koska jokaisessa kesäbiisilistassa täytyy olla Beach boysia)

5. Jimi Hendrix - Purple haze (Raati joutui valitsemaan monien erittäin optimaalisten Mr. Hendrixin "kesäbiisiehdokkaiden" joukosta vain yhden , ja tällä kertaa purple haze vei voiton kaikesta muusta epämääräisellä huumemaailmaan sijoittuvalla purppuraisella sanomallaan)

6. Hall & Oates - maneater (Raadin päätöstä ei voi käsittää tämän kohdalla , joten lisätään tähän suunnattomia määriä kysymysmerkkejä ihan vain koston ilmapiirin aikaansaamiseksi. No , tässä ne tulevat: ?????????????????????????????????????????????????????? WTF ??????)

7. The clash - Rock the Casbahh/London calling (The clash - yhtyeen edesmennyt solisti Joe Strummer ansaitsee paikan bändinsä kanssa tässä listassa)

8. ZZ top - cheap sunglasses (Muistakaakin hankkia sellaiset kesäksi.)

9. CCR (Clearence Clearwater revival) - Suzie Q (Susi Quu sattuu olemaan vaan harvinaisen hyvä biisi)

10. Annan kerrankin kaikille valinnanvapautta ja siten kaikki saavatkin itse päättää kymmennen kesäbiisin !!


Listan epäviralliselle "myötätunto" - osiolle pääsee kuitenkin Rolling stonesin kappale "sympathy for the devil" , joka on mukana ihan allekirjoittaneen persoonan takia. Tuon biisin mukaanottamiseen sisältyy siis aivan selvä piilomerkitys joka liittyy minuun itseeni.. Hui , kamalaa !!

Ja btw:nä sellainen tieto , että kuuntelin eilen hieman väsyneenä koko Jimi Hendrixin tuotannon jälleen kerran lävitse kokoelmistani yön aikana. Muistan häilyvästi sen , että itsekin taisin heittää nk. "keikan seinille" joten ilmakitaran soittoahan sekin ilta taisi aikalailla sisältää.

Mutta nyt , toki hyvää päivänjatkoa.

2 comments:

Anonymous said...

NOVELLI: HULMUAVAT HUNNUT

Kuutio-Dalleer käveli iloisena Esplanadilla. Kaikki oli saanut alkunsa siitä, kun hän oli irtaantunut isännästään, Isosta Dalleerista vuoden 2001 jouluna. Nyt Kuutio-Dalleer siis vaelteli iloisesti ja täysin päämärättömästi pitkin Helsingin katuja. Samalla hän hyräili itse keksimäänsä laulua: "oli rahaa, saha ja saappaat, lalalaa... näin sanoi pieni Siiri-pässi, tralalaa..."

Kieriessään vastaantulevan metron ali Kuutio-Dalleer törmäsi johonkin kovaan. Hän katsoi ylös ja näki suuren, marmorisen miespatsaan.
-Miksi kamppasit minut? Kysyi Kuutio-Dalleer.
-It wasn't me, vastasi patsas. It was the one-dicked man. I have two dicks on my back, and on the groin I have a vagina. See?
-Selvä, totesi Kuutio-Dalleer ja pomppi hilpeästi eteenpäin.

Poikettuaan paikallisen rautatieaseman vessassa Kuutio-Dalleer päätti mennä käymään Empire State Buildingissa. Valitettavasti rakennus oli juuri sillä hetkellä öljyttävänä, joten hän ei päässytkään sisään. Kuutio-Dalleer suuntasikin sen sijaan satamaa kohti ja saikin siinä samassa loistoidean. Hän menisi kävelemään jäälle. Siellä hän tapasi hauskan lokin, joka teki itsemurhan.

Sillä aikaa Paavo Lipponen oli laskeutunut alemmille kansille ja huomasi, että jokin oli vinossa. Vettä tihkui ovenpielistä ja katossa olevista raoista.
-Kauheaa, Paavo ajatteli. Minun täytyy löytää isä ja äiti!

Mutta sillä aikaa Kuutio-Dalleer oli pulassa. Hän oli juuttunut haitarin sisälle, joka oli hyökännyt hänen kimppuunsa avannosta. Nyt oli todellakin tukalat paikat. Siinä samassa tuli kesä ja kaikki jäät sulivat. Kuutio-Dalleer upposi veteen, mutta onneksi hänellä oli luotettavat Paska-luistimet mukanaan, joten hän saattoi vaivatta kohota pintaan ja luistella Tyynellemerelle. Siellä saksalaisten kehitysvammaisten yhdistys ampui Kuutio-Dalleerin haulikolla.

Kukaan ei oikeastaan tiedä, mitä Kuutio-Dalleerille tapahtui. Eräät väittävät, että hän muuttui tiikeriksi ja meni naimisiin Pelle Miljoonan kanssa. Toiset sanovat, että hän söi haulikon kanssa riehuneet saksalaiset. Minä haluaisin kuitenkin ajatella, että Kuutio-Dalleer löysi vihdoinkin eräänlaisen rauhan vessanpöntöstä. Sellaisen rauhan, jota moni etsii, mutta jonka harva löytää.

THE END

Ehdotan Dalleerille, että hän tekisi syvällisen analyysin tästä tarinasta seuraavassa postauksessa. Tuleekohan tälle jatko-osakin?

Anonymous said...

Sidewinder-setä tuli niin iloiseksi lukion päättymisen johdosta, että päätti tulla mainostamaan tänne Dalleer-sedän blogiin.

www.blades-uk.com:issa myydän nimittäin Matrixista tuttuja, mustia Neo-takkeja hintaan £180.00. Kyllä mä tiedän, että setä on aina halunnut tollasen! Höhö, siitä tilaamaan vaan.
:) :D ;D xD