Monday, June 27, 2005

Oudot ilmiöt... Maaseudulla.

Heräsin aivan tavalliseen tapaan tänäänkin.

Makailin sängyssä jonkin aikaa jonka jälkeen elimistöni oli edelleen sitä mieltä että tarvitsin unta. Tapani mukaan yritin saada vielä hieman unenpäästä kiinni vääntelehtiessäni koiran vieressä joka itse aivan suvereenisti kuorsasi vieressäni. Noin viiden minuutin päästä päätin jättää nukkumisen sikseen sillä vaikka pidin silmiäni kiinni , niin en saanut itseäni tarpeeksi hiljaiseen tilaan. Kello löi tasan 09.23 kun heräsin. Eilen melkein samaan aikaan se oli 09.51.

Laitoin sängyn vieressä sijainneen lampun päälle ja otin viereiseltä pöydältä kirjan , jonka lukemisen olin aloittanut jo muutamisen viikkoa sitten. Luin kuitenkin suurimman osan kirjasta muutaman päivän takaisella junamatkalla takaisin Helsinkiin ja jäljelle jääneet noin kymmenen sivua olivat kuin mikäkin aamujumppa. Tämä kyseinen kirja oli Harry Turtledoven world war - sarjan viides osa. Nyt minulla on enää yksi kirja jäljellä , jonka jälkeen voin hyvällä omallatunnolla sanoa lukeneeni aikamoisen määrän vaihtoehtoiseen historiaan liittyvää Scifiä. Vaikka täytyy tosin myöntää , että ne alkuperäiset kolme osaa olivat kaiketi kiinnostavampia kuin nämä viimeiset osat , mutta tarinan ehjän kerronnan kannalta oli suositeltavaa lukea viimeisetkin osat.

Nousin ylös sängystä ja raavin itseäni jonka jälkeen niskaa taas särki. Se rasahti paikoilleen normaalisti muutaman epämääräisen päänpyörittelyn jälkeen ja puin päälleni.

Pistin koneen päälle ja koirakin suvaitsi nousta sängystä koska se tajusi että kohta pääsisi ulos. Menimme molemmat ulos ovesta aika nopeaa tahtia jonka jälkeen suuntasimme etupihalle.

Siellä meitä odotti aikamoinen näkymä , sillä kävellessäni kuusiaidalla huomasin jotakin aika hälyyttävää sen ulkonäössä. Noin kolmimetriset kuuset - neljä vuotta sitten istutettuina - olivat muuten aivan normaaleja ulkonäöltään sillä miinuksella että aivan laitimmainen kuusi puuttui kokonaan !?

Saatoin olla hieman ihmeissäni ja nk. "visuaalisen tarkastelun" jälkeen huomasin että kyseessä ei ollut näköharha vaan pikemminkin täyttä totta oleva tapahtuma. Kuusi oli revitty irti maasta kokonaan , ja muistakaakin että kyseessä oli ehkäpä noin muutaman metrin pituinen tapaus. Kävin nopeasti heittämässä siihen päälle hieman hiekkaa ja muuta soraa.

Sen jälkeen käyskentelin hieman ympäriinsä yrittäen saada selville minne tuo laitimmainen kuusipuu oli kadonnut. Suustani pääsi erilaisia kirosanoja sekä ihmetyksen purkauksia. Kummaa sinänsä että koira kerrankin pysyi paikoillaan eikä lähtenyt perään niinkuin yleensä. En huomannut mitään jälkiä siitä mihin tuo kuusi olisi voinut hävitä. Lähinnä minua tulee nyt innostuttamaan se mitä vanhemmillani on sanottavaa tästä salaperäisestä kuusiaidan katoamisesta. Voin nimittäin todeta , että täällä sellaisen häviämistä ei tulla koskaan selvittämään. Ja nyt kun asiaa tulee mietittyä , niin tämän kylän hulttiopoikia ei ole kuin tasan yksi kappale , ja epäilemättä muistaisin kyllä jos unessakävellessäni olisin tehnyt ilkivaltaa oman pihan kuusilleni (!).

Palasin takaisin sisään ja pääsin kuuntelemaan musiikillisia nautintoja. Sellaiset bändit kuin mm. The Odorants , The Knob sekä System of a down täyttivät tajuntani.

Kaikki tärkeimmät kysymykset epäilemättä risteilevät nyt mielessäni. Kuka sen teki ? Oliko kyseessä kosto ? Kosto keneltä ?!

Epäilen vakaasti että emme koskaan saa tietää oikeita vastauksia.. Eli taas jälleen yksi tapaus lisää X-kansioo... Eikun ilmeisestikin mappi-ööhön.

1 comment:

Anonymous said...

Sidewinderin task force päätti tehdä Tölläärille pienen kepposen ja matkusti Sipooseen kidnapatakseen erään tietyn kuusipuun. Tehtävä oli onnistunut, ja SW sai palkinnoksi 10.000 ruokakuponkia Halpahalliin sekä 20 ilmaista paperiliitintä Tiimarista.

P.S. Kuusi myytiin miljoonalla eurolla Oulun Stora Enso-paperitehtaalle.