Friday, March 25, 2005

Moose-patrol.

Tänään oli muuten aivan "helskutin" lämmin päivä , ottaen huomioon vuodenajan.

Minulla , kuten varmasti tuhansilla muillakin "kohtalotovereilla" on tälläkin hetkellä se kesäloma (j0 ?!) enemmän mielessä kuin mikään muu. Arvelinkin siis , että nyt jos milloin olisi hiukkasen kivaa mennä ulos vähemmissä vaatteissa. Parental unit kuitenkin osasi neuvoa , että "ulos ei olisi menemistä missään shortseissa vaikka kuinka mieli tekisinkin". Juu , " sunlight makes me crazy".

No , noin yhden aikoihin kun olin sitten ulos lähdössä , niin minulle ilmoitettiin että "ennen huomista lähtöä" huoneen pitäisi olla edes jossakin kunnossa , eli se pitäisi siivota "taikka tulisi turpaan" , todettiin ankarasti (hah) . No , päätin pikaisesti imuroida ja hieman järjestellä paikkoja ettei kukaan vittuuntuisi liikaa , ottaen huomioon että tänään oli todella lämmin päivä (ja , sekä ainoastaan sen takia). Kuuntelin samalla imuroidessa beach boysia , ZZ-toppia , sekä Eddie Grantia Bob Marleyllä sekoitettuna. Tällä kertaa musiikki oli edes jotenkin siedettävää , "PU" totesi.

Sen jälkeen , päätin lähteä katselemaan hieman "kylän raittia" kun kerran oli näinkin upea ilma. Tosin , taka-ajatuksena oli repäistä ilmakivääri mukaan ja mennä "mehtään" hieman ammuskelemaan. Luonnollisesti , jouduin ottamaan "sen paremman" ilmakiväärin kun tuo toinen halpis-Kiinalainen kivääri on mennyt jo vuosia sitten rikki ja se nyt sattuu olemaan muutenkin aika paska tapaus. Tässä nk. "paremmassa" on myös halpis-kiikaritähtäin , joka joskus jopa toimii , ja useimmiten osuu noin 5 - 7 cm läheisyydelle tarkoitetusta maalista. Sitä kiikaria täytyisi jotenkin hieman säädellä , ja päätin että kunhan pääsisin ulos niin yrittäisin säädellä sitä sitten ampumapaikalla.

Vetäisin päälleni maastopuvun , solmin jalkaani maiharit ja päähän laitoin "samaa kuosia" olevan kenttälakin. Jouduin tosin haeskelemaan toista kiväärin kantohihnaani , sillä yksi oli jo erään airsoft-kiväärin käytössä. En sattunut löytämään tähän kivääriin tarkoitettua kantohihnaa (joka on normaalisti aina kiinni kiväärissä) ja totesin että eräs "käyttäjä" oli sitten aika varmasti poistanut sen lievän idiotismikohtauksen vallassa jokin aika sitten. Kirosin , ja irrotin airsoft-kiväärin hihnan ja tyrkkäsin sen kiinni ilmakivääriin. Totesin , että huomenna kun mentäisiin Helsinkiin , niin PU voisi paluumatkalla ostaa uuden (ja halvan) kiväärin kantohihnan vaikkapa yhdestä lukuisista alueella sijaitsevista halpatavarataloista.

No , pääsin ulos , ja kävelin tien vierustaa katsellen ympärilleni. Käännyin sitten "metsälle" päin , ja siellä sitten nousin pienelle kävelysillalle josta pääsee varsinaiselle metsäalueelle. Kun kävelin siltaa pitkin , huomasin "vanhahkon" setähenkilön pyöräilevän minua kohti.

Päätin kuitenkin jatkaa kävelyäni ilman mitään sen kummempia keskeytyksiä , mutta tämähän "papparainen" vaaleansinisessä takissaan oli jo huomannut minut. Tyyppi pysähtyi eteeni pyörällä , nousi ylös ja katselin hetken , ja sen jälkeen totesi vakuuttuneena että: "Jaahas , arrrmeijan miehiä.." , sen jälkeen hän tervehti sotilaallisesti.

Aloin hymyillä , ja nyökkäsin kohteliaasti. En oikein tiennyt mitä sanoa , joten katselin vain tätä setää rauhallisesti. Sedällä oli kuitenkin selvästi jokin "agenda" minua varten , ja muutaman sekunnin päästä hän ilmaisi sen sanoin. "Kuule , varo sinä tuolla metsässä kun liikut , siellä on nimittäin kamalasti hirviä tähän aikaan vuodesta.."

Naurahdin , ja totesin sedälle etten ollut suinkaan peloissani hirvistä. Setä nyökkäsi minulle , ja kysäisi josko minä "jysäyttäisin" kiväärilläni niitä hirviä jos ne tulisivat liian lähelle. Totesin , että keksisin jotakin jos sellainen tulisi liian lähelle. Sen jälkeen setä totesi vielä , että hirvi painaa monia kymmeniä kiloja "rysähtäessään" päälle , että minun olisi syytä varoa ettei se ammuttaessa vaan sattuisi kaatumaan päälleni. Nauroin tämän äijän jutuille , kyllä , mutta se onkin aivan eri juttu että tykkäsikö äijä siitä. Hetken vielä puhuimme säästä , ja sen jälkeen äijä totesi polkevansa nyt kaupalle viemään pulloja. Hän toivotti minulle onnea "metsissä liikuttaessa hirviä vastaan" , ja minä taasen toivotin hyvää päivänjatkoa.

Mies polki tiehensä , ja minä jäin nauramaan sillalle vielä joksikin aikaa. Lähinnä minua ihmetytti , että mistä tämä äijä oli ilmaantunut , sillä kyseisen sillan jälkeen kyllä löytyi muutamia taloja sieltä täältä , mutta yhdessäkään niistä ei pitänyt kylläkään löytyä asukkaana tuollaista äijää.. Luultavimmin se oli eksynyt paikalle jostakin etelä-Hämeestä.

Sitten menin metsään , etsin hyvän paikan ja aloin ammuskelemaan mukanani tuomia tarkoitukseen sopivia tauluja. Ammuin taulussa ollut hirveä "persauksille" , ja toisella kertaa sitten päähän. Minulta taisi kulua nelisen taulua , ja samalla sain sitä kiväärin kiikariakin hieman soviteltua parempaan kuntoon.

Sitten menin kotiin , ja kuuntelin Bob Marleyn biisin "legalize it".

No comments: