Wednesday, March 23, 2005

Don’t really care about the things that they say..

Joskus minua suorastaan ihmetyttää koulumme ilmiömäinen kyky raapia kasaan kaikenmaailman ääripäitä opettajiksi.

Kohdalleni on nyt osunut äidinkielen opettaja I . Ketola. Kyseinen naisihminen on osa-aikaiseläkkeellä , ja opetusmetoideineenkin selvästi sen tarpeessa. Tämä nainen mm. aloittaa kaikki tuntinsa sillä , että hän haluaa kaikkien nousevan seisomaan hänen edessään ja sanovan "hyvää päivää/huomenta/iltapäivää , rouva opettaja".

Jotkut muissa saman alan kouluissa kun minä , varmaan nauraisivat minulle jos tietäisivät miten tämä ämmä mm. "seisottaa" lukio-opiskelijoita , vahtaa ruokalassa missä kukin opiskelija on ollut viime tunnilla ja muutenkin vittuilee melko avoimesti ainakin minulle milloin mistäkin. Tuollainen 50 - luvun metodeilla varustettu , ala-asteelle kelpaava vanhahko lehmä ei muuten tasan tarkkaan kuulu meidän kouluumme. Vaan , "Porvoossa" kyllä tämähän on suorastaan erottamaton osa opiskelukulttuuria.

Joskus on tullut mieleen , että kunhan pääsen "veke" , niin voisin kaiketi koota jonkinlaisen teoksen tuon koulun todella epämääräisestä maailmasta ihan vain varoitukseksi jälkipolville siitä miten ilmeisesti Suomestakin löytyy vielä kouluja , "jotka eivät suostu muuttumaan kehityksen osoittamaan suuntaan".

Vitun 50 - lukulaiset arvot.

No comments: