Wednesday, September 22, 2010

Psykosomaattinen Pelle Hermanni

Voisi luulla että haluaisin kenties jauhaa hieman Ruotsin vaaleista, mutta se ei nyt suinkaan pidä paikkaansa vaikka päivärytmi menikin jälleen hiukan sekaisin niiden vaalivalvojaislähetysten seurannan jäljiltä. Tämä ei kuitenkaan ole poliittinen blogi eikä edes mielipideblogi siinä määrin ettäkö ryhtyisin vatvomaan sitä että kuka oli missäkin ja teki mitäkin- sekä siitä että kuka on oikeassa ja kuka väärässä.

Noh, muihin aiheisiin liittyen syksy ainakin etenee siinä määrin että täällä sataa aivan järkyttävästi. Pitäisi varmaan harkita myös hiusten leikkaamista, sillä kohta ne ovat siinä pisteessä että "puolipitkät" terminä niiden olomuodosta alkaa pitämään paikkaansa. Harkitsin myös että entäpä jos taas ryhtyisin kasvattamaan partaa, mutta totesin että sellaisen kasvattamisessa on omat riskinsä lähinnä sen johdosta että jos näyttäytyy jossain parrankasvatuksen ollessa käynnissä, niin se näyttää melko brutaalilta varmasti monenkin mielestä. Tästä syystä onkin parempi aina vetäytyä joksikin aikaa mikäli meinaa kasvattaa sitä partaa haluamaansa pituuteen ja tämän jälkeen sitten vasta ilmaantua paikalle parran kanssa.

On minulla erästä huomioperäistä asiaakin, oikeastaan.

On kai parasta pitäytyä tässä blogissa sellaisten aiheiden perässä jotka eivät tuota aivan hirvittävää päänvaivaa noin niin kuin vakavampia elämän osa-alueita ajatellen. Minusta on fiksuinta ainakin yrittää pitäytyä aiheissa, jotka eivät ole liikaa ikäviä ajatuspolkuja aiheuttavia ja täten siis vahvasti reaalimaailmaan peilaavia, koska minulle ainakin reaalimaailman koukerot ovat jo ihan tarpeeksi aaltoilevia sinänsä ettäkö jaksaisin nyt vaikkapa ryhtyä kirjoittelemaan liian syväluotaavia pohdiskeluja esimerkiksi Amazonin sademetsän nykytilasta, markkinatalousjärjestelmän riskikorotuksista taikka Ruotsin maahanmuuttopolitiikasta.

Puhutaan siis Huuhaa-aiheista:

Olen päätynyt itseasiassa viimekesäisten ja todellakin suhteellisen pintapuolistenkin tutkimusteni perusteella tekemään erinäisiä arvioita horoskoopeista ja tarkemminkin horoskooppimerkeistä sekä niiden yleisten luonteenpiirteiden paikkaansapitävyydestä.

Useinhan erinäisillä sivustoilla sekä lehdissä voi olla julkaistuna pitkiäkin selontekoja siitä että minkälainen ihminen vaikkapa 22.12.1985 on samalla saamansa horoskooppimerkin perusteella luonteensa ja muutaman muunkin jutun osalta. Olen verrannut useidenkin eri sivustojen juttuja ja kertomuksia eri horoskooppimerkkien luonteenpiirteistä ihmisiin jotka tunnen, ja voin todeta että jossain määrin suhteellisen vedenpitävään tulokseen on nyt päädytty siitä että pitävätkö nämä jutut paikkaansa.

Yksinkertaisesti on todettava että jossain määrin ne pitävät kyllä pääpiirteiltään useimmissa tapauksissa paikkansa. Olen esimerkiksi käyttänyt kolmea tuntemaani horoskooppimerkiltään skorpionia arvioitavina kohteina, ja huomaan heissä kaikissa hyvin samanmoisia luonteenpiirteitä.

Tietenkin aina sattuu eteen tapauksia joissa tämä tällainen todennäköisyys ei päde. Oikeastaan näin voi todeta monestakin asiasta, mutta etenkin se korostuu horoskooppimerkkien osalta jollain kummallisella tavalla. En ole kuitenkaan toistaiseksi kohdannut kuin vain yhden, joka on ollut erittäin paljonkin oman horoskooppimerkkinsä kuvauksen vastainen noin persoonana, joten sinänsä uskaltaisin väittää ainakin omien huomioideni perusteella että mahdollisuudet sellaiseen ovat usein suhteellisen pieniä.

Jos minulta siis kysytään että tulisiko horoskooppeja käyttää jonkinlaisina mittareina jonkun tietyn ihmisen persoonallisuuden mittaamiseen, ennakoimiseen tai arviointiin, niin ehdottomasti toteaisin että niitä tulisi pitää jonkinlaisina suuntaa-antavina neuvonpitoina mahdollisen persoonan olemuksesta. Ainahan ne eivät tietenkään pidä paikkaansa joka tapauksessa, mutta useimmitenkin kyllä.

Ihmetyttääkö että miten tällainen kaveri kuin minä olen hurahtanut horoskooppeihin? Noh, se oikeastaan kuuluu edelleen tähän ajattelutapaani ja maailmankatsomukseeni, joka korostaa ihmisten, ihmismielen sekä samalla myös ylipäätään ihmisten yleisten aivoituksien ymmärtämistä. Tai siis pikemminkin "pyrkimystä ymmärtää", jonka olen aloittanut lähipiiristäni ja joka tulee ennen pitkää laajenemaan sitä mukaa kun lisää ihmisiä siihen piiriin kenties tarttuu.

No comments: