Friday, September 17, 2010

Miekalla mahaan-

Sain vihdoinkin katsottua tuon Jadesoturin loppuun. Olipa pitkäveteinen urakka.

Ensinnäkin on pakko todeta että olipa vähän korni elokuva. Leffan hauskin kommentti taisi olla että "löitsä mua miekalla mahaan?"- "Jep Jep" vastauksenaan.

Muutenkin Kiinan ja Suomen sekoittaminen kielillisestikin oli vähän villiä. Lisäksi en pysynyt oikein juonesta kärryillä, vaikka yritinkin varsinkin lopussa olla tarkkana. Valitettavasti tämä leffa nyt kyllä oli sitä taattua Suomi-epälaatua, ja huomasin väkisti että leffassa oli niin paljon semmoista kaikkea mitä oli yritetty apinoida muutamasta muustakin sarjasta ja elokuvasta että tällainen kopiointi ei sitten mennyt millään lävitse. Ei tästä kyllä ainakaan viitsisi paria euroa enempää maksaa, sentään.

Noh, toisaalta efektipuolelta tietysti se oli ihan huomattavaa materiaalia. Mutta toisaalta taas sitten minulle ne hienot CGI-mätöt eivät ole kaikki kaikessa, vaan se juonen toteutus ja eteenpäin soljuminen ovat tärkeämpiä, mutta nämä asiat eivät todellakaan nyt sitten kohdanneet toisiaan tavalla jonka olisin toivonut.

Jotkut väittävät tätä maamme mittakaavassa merkittäväksi produktioksi, mutta itse väittäisin sen olevan sitä ainoastaan efektipuolelta. Tarinallisesti se ei tosiaan ole mitenkään järkevä, eikä edes solju eteenpäin järkevästi. Lisäksi se Suomi/Kiina -kielivaihtelu nyt vaan oli vähän hönöä.

Aika kiva pienimuotoinen leffa-arvostelukin tuli siis tehtyä. Ihme juttu sinänsä että jaksoin pitkäveteisyydenkin jälkeen jopa kirjoitella tästä leffasta näinkin paljon. Taidanpa katsoa jonkun toisen leffan sitten perään.

On mulla sentään tämän jälkeen kuitenkin jäänyt ihan positiivinen kuva Kiinasta, sillä olenhan mä nähnyt tämän todella koukuttavan Kiinalaisen "Booty Shakers"-hitin musavideon:

http://www.youtube.com/watch?v=2y0LgZopOno&feature=related

No comments: