Wednesday, September 29, 2010

Näinä päivinä

Ennenaikainen talvi tuntuu saapuneen tännekin. Viime yönä taisi olla uskomattomat 3-4 astetta lämmintä yöllä, ja monissa paikoissa oli mennyt pakkasenkin puolelle. Itseasiassa täälläkin saattoi hyvinkin olla yöllä pakkasta. Väliasu ja pipo saapuu seuraavaksi pitkäksi aikaa lenkkien vakiovarustukseksi.

Päivän paikallisuutisiin kuuluu kaiketi se että eräästä paikasta onneksi aika kaukanakin tästä paikasta jossa nyt oleskelen löytyi ruumis. Tällä kertaa ruumis löytyi vedestä ja kyseessä oli ainakin huhupuheiden mukaan henkirikoksen uhriksi päätyneen hepun ruumis. Kaikki täkäläiset varmasti tajuavat että mistäpäin se löytyi.. Ei ole vaikeaa arvata jos oikein yrittää ja paikallismaantiedettä tuntee.

Muuten niin olen siivoillut ja juonut ns. "instant" Lattea. Vaikka kahvilakko pitääkin, niin nuo instant-mallin Latet ovat sellaisia että ne eivät oikeastaan ole edes kunnollista kahvia, joten moisten nauttiminen on ihan sallittua, ainakin oman kieroutuneen moraalisäännöstöni mukaisesti.

Luin myöskin Hesaria tuossa jokunen aika sitten, ja siinä oli maininta siitä kuinka syvällä jossain keskeisessä suomessa on kuulemma jonkinlainen pieni kyläpahanen tai sellaisen "alajaosto", jonka nimi on myöskin Helsinki. Tuossa vaihtoehtoisessa Helsingissä oli kuulemma seitsemän vakinaista asukasta ja kesäisin sitten vähän enemmän muistaakseni. Lisäksi heillä oli siellä joku pieni koju tai vastaava joka oli nimetty Kaivohuoneeksi.

Tuo artikkeli sai minut pohtimaan sitä että onkohan kyseistä paikkaa koskaan virallistettu joihinkin tienviittoihin tai karttoihin ylipäätään. Minusta olisi nimittäin vähän hassua jos joku vaikkapa ulkomaalainen ja täysin tämän maan kuvioista tietämätön päätyisi tuonne vaihtoehtoiseen Helsinkiin jostain syystä tai muuten vaan jonkun väärinkäsityksen johdosta. Eipä silti, olen itseasiassa tietoinen siitä että Sipoon Nikkilän ohella on olemassa kuulemma myös Jyväskylässä oma Nikkilänsä, joka sekin eroaa tästä iki-ihanasta vastineestaan aikalailla.. vai eroaako sittenkaan?

Oikeastaan tällaiset kaksoispaikkakunnat saavat minut pohtimaan että jos kerran maassa on useita samalla nimellä varustettuja paikkakuntia, niin onkohan olemassa sitten eri ihmisillekin hyvin samantyyppisiä mutta kuitenkin jollain tapaa perustavanlaatuisesti eriäviä vastineita. Kenties jossain päin itäistä Transylvaniaa paarustaa tälläkin hetkellä jonkinlainen Slaavilainen vastine minulle, jonka päivittäisiin harrastuksiin ei suinkaan lukeudu observatiivisten blogipostausten rustaaminen ja yleinen outoilu, vaan kenties kehittävä perhosten keräily haavilla sekä viinirypäleiden murskaaminen jättimäisessä tammitynnyrissä balalaikkamusiikin tahdissa varpaita heristellen. Yhteistä meillä olisivat kuitenkin sitten.. ilmeisesti nimet ainakin?

No jaa, turha ehkä puhua mistään "there's someone for everyone in this world"-retoriikasta, kun en edes moiseen oikeastaan ainakaan seurustelusuhteellisesti usko. Samanhenkisiä ihmisiä kyllä löytyy toisilleen, mutta eroavaisuuksiakin heistä varmasti aina löytyy ja juuri niiden enemmän tai vähemmän kriittisten eroavaisuuksien sietäminen muodossa jos toisessa voikin olla suhteen kuin suhteen tärkein eheänä pitävä juttu.

Hmm.. Kuuntelin muuten tänään myöskin sellaista bändiä kuin Juliette&The Licks. Kyseessähän on legendaarisen naisnäyttelijän, eli Juliette Lewisin oma pieni bändiprojekti rokkihenkisenä kokoonpanona. Se oli oikeastaan yllättävän hyvää musaa ja Juliette Lewishän on itselleni kanssa sellainen luottonäyttelijä, että hänen leffojaan katson ihan puhtaasti vaan sen takia että niissä on Juliette Lewis.

Oikeastaan en tiedä kovinkaan montaa näyttelijää jolla olisi oma bändi tai jotain musiikkitouhuja takanaan (vaikka niitä onkin tosi monta!). Juliette Lewis taitaa olla yksi ja tietysti Don "Heartbeat" Johnson on toinen. Ovathan nuo musiikkisekoilut vähän noloja sinänsä, mutta osa näyttää aikojen saatossa onnistuneenkin.

Nyt lähden kuitenkin nukkumaan tästä jo näinkin aikaisin ja unelmoimaan vaikkapa tammitynnyreissä kypsennetyistä Don Johsonin soolourista sekä siitä eräästä Juliette Lewisin elokuvasta jota en ole vieläkään nähnyt.

No comments: