Wednesday, October 05, 2005

Onnettomuuksia ja väärinymmärryksiä

Tänään oli sitten se palautuspäivä. Kokeiden tulokset olivat yleisesti ottaen todella yllättävät ja mikä yllättävintä pääsin äidinkielen loppuarvosanassani siihen kiintiöön mihin en ollut edes aluksi kurssin väärän opettajavalinnan johdosta arvellut pääseväni. Ruotsin loppuarvosanan numerokin muuten nousi todella yllättävästi , ja se jos mikä pelottaa edelleen.

Sain myös takaisin kuvataiteessa tehtailemani valokuvat. Oikeastaan koko valokuvaus-projekti josta mainitsin muutama postaus sitten osoittautui hieman ikäväksi päätökseltään sillä nk. "ulkopuolinen arvioija" ei ollut tykännyt kuvieni välittämästä tunnelmasta. Hän kutsui työtä kliseiseksi , sodavastaiseksi, ja vasemmistohenkiseksi julistukseksi. Kuulemma sellaisia oli nähty ennenkin eikä tämä tarjonnut mitään uutta. Minua ei niinkään kiinnostanut se arvosana jonka sain , vaan se että tuo arvostelija ymmärsi työni täysin väärin. Vasemmistolaisuus minussa on yhtä mahdotonta kuin Lapualaisen sivarin löytäminen , todetakseni. Joten otin kyllä itseeni kyseisen "arvostelijan" todella loukkaavasta yleistyksestä , varsinkin kun työni ei ollut varsinaisesti edes sodanvastainen. En ole sodanvastainen ihminen vaikka työssäni kuvattiinkin kolmen sotilaan fiktiivisiä hautoja. En pyrkinyt välittämään kuvan arvostelijalle tunnetta siitä kuinka sodassa ihmisen kuolema olisi jotenkin turhaa samalla tapaa kuin sota itsessäänkin olisi turhaa. Pikemminkin teos jonka nimesin "taistelukentäksi" oli kunnianosoitus kolmelle tuntemattomalle sotilaalle joiden haudat jäivät muistuttamaan meitä ihmisten uhrauksista uskomansa asian , olipa se sitten mikä tahansa , puolesta.

No , tätähän tuo arvostelija ei ollut ottanut huomioon. Ja sillä ei nyt voi mitään enää tässä vaiheessa.

Mitä onnettomuuksiin tulee , niin sen verran voin todeta että tämän talon omistajien , "vanhempieni" , ollessa mökillä oli sattunut pienehkö onnettomuus. Siellä oltiin astuttu naulaan joka oli mennyt sitten jalkapöydästä lävitse. Ratkaisuna oli lähdetty sairaalaan ja siellä sitten oli jääty yön yli tiputukseen.

Minuahan tämä ei hetkauta pätkän vertaa. Kyllä kai ne siellä selviävät , ja jos eivät selviä , niin siitäkin huolimatta "I have a school to get to tomorrow".



Hyvää yötä.

No comments: