Tuesday, October 11, 2005

Kurssin uudelleen suorittamisen ihmeellinen maailma.

Käväisin tuossa viikonlopulla Helsingin puolellakin. Tavoitteena oli mennä kirjakauppaan ostamaan kahdelle viimeiselle jaksolle kirjat mutta puolessa välissä huomasin että osa kirjoista jotka olin lähettänyt itse itseni ostamaan eivät näemmä olleet enää kirjakaupan valikoimassa. Oikeastaan sieltä ei löytynyt seuraavalle jaksolle kuin yksi fysiikan kirja jonka tarpeellisuus on vielä tälläkin hetkellä hieman avonainen.

Katselin kirjalistaani ja ajattelin lyhentää 7 - 8 kirjan tarvettani ostamalla historian kymppikurssin kirjan kun vielä ehdin. Eipä ainakaan tarvitsisi enää ostella historian kurssien kirjoja tämän jälkeen. Valitettavasti yhteiskuntaopin kahden kurssin kirjoja en saanut sillä ne olivat kaikki loppu. En ollut siitä niinkään hätääntynyt siitä huolimatta että kirjoilla on taipumus loppua kaupoista juuri silloin kun niiden ei pitäisi. Oikeastaan olo on hieman haikeakin sillä tajusin että nämä kahden jakson kirjat tulevat olemaan ne viimeiset suuren rahan kirjaostokset ja sen jälkeen hyvinkin suurella todennäköisyydellä ei tarvitsisi enää kuutta kirjaa ostella kerralla.

Minulla on tässä jaksossa iskettynä viimeinen Ruotsin kurssi jota itse asiassa käyn toista kertaa sen johdosta että piti koepäivänä käydä tyttöystävän kanssa hieman "kiertelemässä". Uusintakoepäivänä minulla ei ollut sille aikaa koska silloin piti tehdä erään toisen itsenäisesti suoritettavan kurssin koe. Sain myöhemmin iljettävältä Ruotsinopettajalta , jota tullaan käsittelemään myöhemmin , ukaasin siitä että saisin "K" - merkinnän sen nelosen sijasta. Tämä "K" - merkintä tarkoittaisi sitä etten saisi numeroa ollenkaan vaan kurssi menisi uusintaistuntoon jollen ilmestyisi koeviikon tiettynä päivänä tekemään tätä koetta uudestaan. Tämä käytäntö oli siitä ikävä että minulla oli samana päivänä toinenkin koe. Päätin siis priorisoida ja keskityin lukemaan tämän toisen aineen kokeeseen ja jätin Ruotsiin kokonaan lukematta. Kurssinumeroni ei muuttunut.

Päätin kuitenkin että nelosia ei saisi jäädä , vaan nyt enemmän tai vähemmän masokismin puuskassa menin tälle Ruotsinkurssille uudestaan. Se sattuu olemaan yhtä ikävää kuin ennenkin ja vieläpä tämä opettaja , iältään n. 40 - vuotias itsestään liikoja luuleva noita-akka on kesän aikana vain vituttanut minua enemmän. Olen kieltämättä onnellinen että tämä jakso loppuu kohta ja toiseksi viimeinen koettelemus ennen viimeistä taistoa alkaa. Olenkin nyt päättänyt , että jos tämä Ruotsinkurssi joka nyt on jäänyt väliin ei saa edes hyväksyttyä kurssimerkintää , niin jätän sen sitten siihen tilaan missä se on ennenkin ollut. Opiskelumotivaationi tuossa kurssissa on nimittäin täysin nollissa sen opettajan käytöksen johdosta. Lähinnä istun ja pyrin olemaan täysin muissa maailmoissa kurssin aikana. Pääasia että saan sen suoritetuksi taikka sitten en , nimittäin olen jo kaikki muut Ruotsin kurssit hoitanut pois. Ja mikä hupaisinta tässä koko jutussa , on se että Ruotsin loppuarvosanani on itseasiassa noussut (!) sitten viime vuoden vaan tämä kurssi näyttää jotenkin hidastuttavan muuten hyvin jatkunutta matkaa.

No comments: