Saturday, May 28, 2005

Ja eduskunta vastaa (eli tyhjänpäiväisten asioiden pohdinta jatkuu)..

Olen taas elämääkin suuremman dilemman edessä. Käytyäni pelaamassa tänään airsoftia Keravan suunnalla Meksikolaiseksi vapaustaistelijaksi pukeutuneena (Häh häh hää , eivätpä odottaneet sitä asuvalintaa !!) ilmaannuin kotiin.

Kotona kuuntelin Jimi Hendrixin kappaletta "Highway Chile". Kuitenkin , kauhukseni muistin jälleen saman älyllisiä lahjojani piinanneen probleeman jo vuosien takaa. Nimittäin, kyseisen kappaleen nimi oli "Highway chile" , mutta laulussa pikemminkin vaikuttaisi että Mr. Hendrix laulaa kyseisen henkilön olevan "Highway child". Minustakin tuo Child:in laulaminen olisi loogisempaa kuin Chile:n. Mutta kappaleen nimi on mikä on. Sillehän me emme tunnetusti voi mitään enää tässä vaiheessa.

En nimittäin ymmärtänyt yhtään mistä tämä "Chile" olisi voinut tulla, mutta niin tässä kappaleen nimessä nyt kuitenkin lukee , ja tarkistin asian muistakin alan sivustoista vain päätyäkseni samaan lopputulokseen. Käsityskykyni ylitse menee se , että miksi tai miten "Chile" voisi liittyä tähän kappaleeseen. Selvästikään tuo Etelä-Amerikassa sijaitseva itsenäinen valtio ja Jimi Hendrixin sävellykset eivät oikein omaa loogista yhteyttä.

Ehkäpä pitäisi vain luovuttaa - ja vähintäänkin leimata tämän kappaleen ristiriitainen nimike 60 - luvun Psykedelian piikkiin - mutten kuitenkaan kykene siihen. Asiasta on saatava selvyys ja mahdollisimman pian sillä aivan uusi asianhaara on ilmaantunut tutkimuksieni edetessä.

Nimittäin , jos Googlettaa hakusanalla "Jimi Hendrix - Voodoo Chile" löytyy jonkun todella omituisen , mutta kuitenkin ilmeisesti J. Hendrixin piikkiin laitettavan kappaleen lyricsejä. Olen suorastaan mykistynyt , sillä kyseessä ei ainakaan kyseisen sivuston antamien lyricsien mukaan ole Jimi Hendrixin legendaaristakin legendaarisempi kappale "Voodoo child (slight return)".

Siis , miten Chile näihin kaikkiin liittyy ? Miten tämä on mahdollista !? Onko tämä salaliitto vaiko vain Jimi Hendrixin vitsailua haudan takaa ?

Ja pelottavinta tässä on vieläpä se , että niin Voodoo Childissa kuin Highway Chilessäkin ei kummassakaan mainita näitä asioita mitä olen tässä listaillut. Eli , Highway chilessä ei laulaa lurauta että "Chile" , vaan edelleenkin se kuulostaa enemmän sanalta "child" kuin miltään muulta. Sen lisäksi tämän epämääräisen sivuston "Voodoo Chile" - kappaleen alkuperästä ei sen kummemmin puhuta.

No comments: