Thursday, May 26, 2005

Bussidialogeja ja asiaa ruoasta.

Alan enemmän ja enemmän vakuuttumaan tämän päivän jälkeen siitä että tällä äärimmäisen kuumalla säätilalla on jotakin tekemistä ympärilläni ryömivien ihmisten käyttäytymiseen.

Palatessani kotiin hyvinkin lyhyeltä koeviikon neljänneltä päivältä erään tuntemani henkilön kanssa eteemme eksyi nuorehko tyttö. Tämä tyttö sitten jutteli kanssamme mm. siitä miten hän oli ollut koulussamme vähän yli viikon kauan aikaa sitten ja vaihtanut muuton jälkeen toiseen kouluun jonnekin päin Helsinkiä. Puhelimme myös erilaisista Englanninopettajista mitä meille oli iskeytynyt vuosien mittaan kyseisessä koulussa ollessamme.

Bussimatkalla kotiin tapahtui myös kummia. Nimittäin , kesken matkan edessämme istunut täysin tuntematon naisihminen nojautui taaksepäin ja alkoi hihittämään todella typerästi. Sen jälkeen hän käänsi päätään , ja ilmoitti leveä hymy kasvoillaan minulle , että "tuo kaverisi kuulostaa aivan naiselta" viitaten vieressä istuneeseen tuttavaani. Katselin naista hieman ihmeissäni ja kaverini ilme vaihtui vähintäänkin aika... Nolostuttavan "punaiseksi". Minä en niinkään kauhistunut koko jutusta , vaan kohautin olkapäitäni ja kysyin että minkähänlainen kommentti tuo nyt oli olevinaankaan (en näyttänyt nk. "Englantilaisten korvaavaa sormimerkkiä" kuitenkaan) . En saanut sen jälkeen enää mitään vastausta ja tuo suhteellisen nuorehko , tosin selvästi lähelle täysi-ikäisyyttä pääsevä naisihminen oli täysin hiljaa.

Mr. Sidewinder oli muuten kanssa käynyt häiriköimässä täällä blogissa. Olen yllättynyt että se on täällä kyttäämässä edelleen eikä ole kaikonnut ollenkaan (Sidewinder on kuin aidantakainen Edna - tädin ikkunasta tiiraileva pikkuinen poika jolle loppujenlopuksi mikään ei ole enää pyhää) . No , pääasiallisesti mitä minun pitää tietysti sanoa hänen vierailuistaan blogissani on se , että maksalaatikko on ihan oikeastikin pahaa ruokaa ja tehty maksasta. Jos te kaikki maksalaatikon ystävät osaatte yhdistää pisteen A pisteeseen B ja olette kenties edes tyydyttävän arvosanan saaneita Biologiassa , tajuatte varmasti maksan , tuon jätteidenkäsittelulaitokseksi verrattavan sisäelimen funktion. Ja uskokaa tai älkää , niin ihan saman asian se ajaa siinä sian maksasta tehdyssä maksalaatikossa kuin vaikkapa jonkun nautaeläimenkin. Että "voi Nami nami" , pistäkääpä maksalaatikkoa sen hillon kanssa poskeen vain , rakkaat maksafanit.

Haluan toki toivottaa herkullisia nautintohetkiä tuonkin ruoka-aineksen parissa.

Ja mitä taasen tulee "rössypottuun" , niin se onkin kyllä aika ristiriitainen ruoka myöskin. Mitä nyt muistan viimeksi noin viisi vuotta sitten sitä syötyäni , niin kyseiseen ruokaan lisätään jossakin vaiheessa raaka-aineeksi sian verta. No "voihan Tsiisus".

En yksinkertaisesti voi tajuta , että miksi jotkut ihmiset voivat pitää hyvinä ruokia joissa on verta , maksaa taikka aivoja. Pakon edessähän ihminen syö vaikka hatullisen "sitä itseään" , mutta tuskinpa sitä pakkoa monenkaan "rössypotun" , "veriohukaisten" tai minkään muunkaan samansuuntaisen ruokalajikkeen ystävillä on tässä maassa ollut. Tai , ehkäpä heidät on ihan pienestä pitäen kasvatettu pitämään ruokalajeista jossa on suurena yllätyksenä verta. Kysynpä vaan , että monenko mielestä veri on jokseenkin hyvää tai tarpeellista ruoka-aineena ? Mitähän jos joisitte suoraan laseista ?

Perkeleen Vampyyrit.

Olen muuten unohtanut myöskin mainita sen , että veriohukaiset ovat todella pahaa tavaraa myöskin. Muistan hyvinkin ala-asteelta sellaisiakin tapahtumia joiden aikana melkein pääsi tulemaan se kuuluisa yrjö haistettuaan sitä saatanallista kamaa. Olenkin usein todennut epämieluisien ruokailuhetkien lomassa , että jos helvetti on olemassa ja minä joudun sinne enkä syystä taikka toisesta pääsekään pääpirun asemaan , niin minulle siellä tarjotaankin ainoastaan maksalaatikkoa , veriohukaisia sekä "Forssa" - nimisen ruokatalon tekemää perunasalaattia. Kenties rössypottuakin.

Nyt kuitenkin olen puhunut tarpeeksi ruokalajikkeista ja niitten huonoista puolista. Sen takia aionkin nyt todeta että ihastuttavalla NF:llä on muuten juurikin tällä hetkellä todella upea hiustenväri päässänsä (en tosin tiedä enää että kuinka kauan , auts) . Sanoisinko , että Cosplay - aktiviteetit ja NF sopivat yhteen tässä asiassa jos kerran hiustenvärin tuloksena on nyt tuo. Ei voi kuin ihailla , sanon minä.


P.S.

Tätä blogia kirjoitetaankin myöskin Englanniksi siitä huolimatta että minut joskus tunnistetaankin Suomalaiseksi. Perkele. Kiitos.

1 comment:

Anonymous said...

Maksalaatikko on todella hyvää (vaikka syönkin sitä harvoin), veriohukaiset ihan OK (vaikka en syökään niitä koskaan) ja rössypottu käynnistää oksennusrefleksin välittömästi (en syö sitäkään).

Veren juominen lasista voisi olla sinänsä kiintoisa kokemus, mutta tietääkseni veri maistuu metallille (olen varmaan maistanut joskus), eikä näin ollen vaikuta miltään suurelta herkulta. Noh, voisinpahan ainakin alkaa kutsua itseäni Veri-Maraksi. Matkin tässä nyt hieman erästä hardcore-juoppoa, joka tykkäsi vetää kaikenlaisia nesteitä auton moottorin sisuksista, ja jota kutsuttiin Myrkky-Maraksi. Jeh, mä tiedän.

Myönnän, että veren juominen olisi houkuttelevaa hupia, mutta taidan kuitenkin pysyä näissä suppiloissa ja ankeriaanpoikasissa. Niiden takia jäin muuten kerran pois väärällä bussipysäkillä, ja jouduin kävelemään ainakin puoli tuntia ylimääräistä.

P.S. Se hihittävä nainen, joka istui teidän edessänne, olin minä.