Saturday, December 18, 2010

Weak acts

Eräs asia joka tulee kyllä ottaa huomioon Helsinkiin pyrittäessä etenkin aamuisin ja iltapäivisin ovat nuo ruuhkat.

Itäväylällä kiemurtelee tusinoittain ja taas tusinoittain autovanoja käärmemäisesti tarkoin kellonajoin päivittäin ja etenkin viikonloppua lähestyttäessä. Näissä kaikenkokoisissa autoletkoissa matkustelee vaikka minkälaista työmatkustajaa kohti Helsingin keskustaa, eli pimeyden sydäntä, jonne kaikki kuitenkin varsin vastahakoisesti haluavat lähteä jokainen aamu ja poistua kiirellä joka iltapäivä.

Nämä ruuhkat tulee nyt ottaa huomioon. Torstaina en ollut kovin tyytyväinen tulokseen, vaan olin suoraan sanottuna kokeiluni pohjalta melko myöhässä. Teki aikalailla tiukkaa ehtiä Pasilaan ajoissa, enkä olisi varmaan ehtinytkään kymmeneksi ellen olisi juossut Leppävaaran A-junaan pää kolmantena jalkana.

Kaikille uusille työntekijöille tehdään "töihintulotarkastus", jonka ensimmäinen osa tuli hoideltua viime viikolla. Kyse oli vain verikokeista kahden putkilollisen verran, mutta olin itse valmistautunut myös siihen "keltaisen nesteen" vaatimaan testiin. Oli hiukan noloa huomata sitten siellä itse paikan päällä että minun ei tarvinnut suinkaan kusta mihinkään purkkeihin, vaan verenluovutus riitti. Nolotti kieltämättä hieman kun painoin kotoa rakko täynnä kohti Helsinkiä odottaen vähän kaikenlaista sellaista mitä ei koskaan tapahtunutkaan.

Töihintulotarkastuksen toinen osio on vielä tekemättä. En suoraan sanottuna tiedä miten aion sen hoitaa, mutta "pomo" on todennut että se on tehtävä seuraavan neljän kuukauden sisällä maksimissaan. En vain nyt oikein tunnu saavan mitään järkevää aikaa varatuksi tuolle jollekin sairaanhoitohenkilölle joka siitä toisesta osasta vastaa, eikä ajanvarauskaan oikein toiminut halutulla tavalla.

Minun käskettiin mennä Ruoholahteen, vaikka koko ajan olinkin elänyt siinä käsityksessä että se voitaisiin tehdä tuolla Pasilassa kun siellä olin vertanikin luovuttamassa. Oikeastaan ei olisi pitänyt edes soittaa tuohon uuteen ajanvarausnumeroon, sillä siellä tuntui olevan joku aivan täysin mistään mitään tietämätön naisihminen, joka vain kylmästi käski minun mennä jonnekin Vantaalle tai sitten sinne Ruoholahteen mikäli halusin tämän homman hoitaa.

Nuo töihintulotarkastukset ovat ihan rutiininomaisia ja kuuluvat kuulemma nykyään ihan joka alalle. Ymmärrän kyllä niiden tarkoituksen, mutta sitä en ymmärrä että kun yritän varata niihin aikoja niin siellä toisessa päässä on joku joka ei tiedä mistään mitään. Hän lupasi että joku asiasta tietävä soittaa maanantaina, mutta aika jolloin hän lupasi soittaa on kyllä vähän ikävä muutaman aspektin johdosta, eli toisin sanoen puhelimeen vastaaminen voi tuottaa hiukan ongelmia.

Sain kyllä sieltä mukaani jotain monisteita, joita pitäisi alkaa täyttelemään. Täytinkin kotona jo niistä yhden, mutta toinen olisi vielä jäljellä ja muutenkin ne kysymykset ovat aika rasittavia.

No, jos hän nyt todella soittaa siihen aikaan milloin lupasi ja joku siitä sitten huomauttaa työpaikalla, niin aion vedota siihen että se on 100% work-related puhelu ja se on pakko hoitaa tai pomot suuttuvat.

No comments: