Thursday, December 30, 2010

Joulunjälkeistä elämää (osa 1)

Sillä aikaa kun kaikki ihanat kullannuput käyvät ostamassa halpoja kodinkoneita esim. Anttilan alennusmyynneistä vilkkuvaloilla varustetuilla vöillään sekä muuten vaan viettävät rakkaimpiensa kanssa joulua niin "yours truly" eli allekirjoittanut käy töissä. Virastothan eivät nimittäin ole kiinni näin(näkään) aikoina.

Metroasemilla on aina jostain kumman syystä kylmä, vaikka(!) ne sijaitsevatkin maan alaisissa onkaloissa (useimmiten) Helsingin alapuolella. Eilen töistä palatessani sain osallistua vastentahtoisesti humalaisten rikollisten puhelinkeskustelun salakuunteluun Metrossa, kun nämä kaksi pahista soittelivat tappouhkauksia jollekin kaverilleen muistaakseni Vuosaaressa. Sikäli kyllä näki että nuo kaksi eivät olleet ehkä niitä kaikkein pahimpia tai siis fiksuimpia konnia kun kailottivat koko vaunulle tappavansa jonkun hepun jossain Kannelmäessä varmaan. Noustessani pois Metrosta mietin että lukisinkohan töissä tai ehkäpä kotona vähän tuonnempana taas jostain rikollisten välienselvittelystä jossain lähiöissä ihan lähipäivinä.

Mietin tänään että olisi kivaa jos Huey Lewis and The News tulisi joskus Suomeenkin. Tuskinpa he tosin tulevat, koska jo Jenkkilän osavaltioissa riittää kyllä aika rutkasti kierrettävää.

Niin joo, huomenna on sitten uudenvuoden aatto. Silloinkin olen luonnollisesti töissä, joka kirvoitti eräältä työkaveriltani varsin vaivaantuneen ilmeen kun hän sanoi että taidan istua toisinaan aika paljonkin työpaikallani ja minun oli pakko todeta että olen varmasti nyt sitten jonkinlainen työnarkomaani tai jotain tuon lausunnon perusteella. Ilme hänellä todellakin oli kuin olisin ollut jonkinlainen hänen lastenlapsensa syönyt limainen suohirviö. Toki en voi ymmärtää että miksi joku tekisi työnarkomaniasta moisen haloon, sillä vaikka sellainen olisinkin, niin ei kyllä ole mahdollista ettäkö olisin senkään talon ainoa.

Kieltämättä on todettava että tilanteen ollessa näin epäsäännöllinen niin en tiedä että tuleeko mitään virallista vuoden 2010 hautajaisiin liittyvää postausta. Saattaa kyllä tullakin, vaikkakin on todettava Frank Sinatran sanoin että kaikesta koetusta ja nähdystä huolimatta "it was a very good year". Tänä vuonna monet perusasiat palautuivat kuntoon ja muutamastakin asiasta on vihdoinkin päästy ylitse sekä vanhoja ystävyyssuhteita luotu uudelleen.

En osaa sanoa mikä on uudemman vuoden lupaukseni, mutta kenties se liittyy jotenkin saman mission jatkamiseen jota olen toteuttanut tänäkin vuonna. Jää nähtäväksi miten prioriteetit muuttuvat.. jos muuttuvat.

No comments: