Saturday, December 25, 2010

Hajottavaa Paypal-sekoilua

Vietin ja vietän tämän päivän yrittäen saada Paypalistä avaamaani tiliä toimimaan. Se on osoittanut hermoja raastavaksi koettelemukseksi, jossa ei ole säästelty tai siis säästytty vereltä, hielta ja kyyneliltäkin.

Harvinaisen vaikeaa kyllä tämä Paypalin käyttö tai siis sen käyttökuntoon laitto ihan näin alussa. Täytyy varmaan harkita jotain toista korttiakin pankilta, sillä nyt juuri yritin siirtä Paypal-tililleni rahaa omalta pankkitililtäni, enkä tiedä kuin vasta muutaman päivän päästä että sainko ne rahat vaiko enkö. Huisin jännittävää tämä odottaminen, etenkin jos ne rahat nyt menivät jonkun paljasvarpaisen Cayman-saarien ja Titica-järven väliä seilaavan suurpankkiirin tilille.

Täytyy yrittää tulevalla viikolla ratkaista tätä ongelmaa mikäli rahoja ei näy. Sitten onkin harvinaisen tuskallista yrittää selvittää että mihin ne rahat menivät, vaikka periaatteessa kaikki menikin ihan oikein.. kai. Täytyypä kuitenkin ilmoittaa että Aktia pankkina on aika vaikeahko yhteistyökumppani ainakin tähänastisten kokemusten perustella Paypalin kanssa, joten avatkaa hei kaikki hyvät ihmiset tilinne joko Nordeassa, Osuuspankissa tai jossain muussa fiksussa pankissa. Tai no, pankit ovat aina ja iänkaikkisesti oman etunsa tavoittelijoita ihan kaikessa toiminassaan, mutta toiset pankit skulaavat Paypalin kanssa paremmin kuin toiset mikäli tätä kontekstia ajatellaan.

Muuten niin luin erään hauskan haastattelun netistä, jossa eräs Loviisalainen kuuluisuus eli siis "julkkis" kertoi että hänen kotikaupungissaan joku mies oli jokin aika sitten eräänä jouluna päättänyt kaataa kaupungin torilla tai muuten vaan keskustassa sijainneen ison joulukuuseen, sillä hän oli yksikantaisesti päättänyt ettei joulua tule edes juhlia. Voisin kuvitella samankaltaista toimintaa tapahtuvan myös niin S-nimissä kunnassa kuin P-kunnassa.. eikun siis kaupungissa.

Niin muuten, tulikin mieleen että sitä Ior Bockin lupaamaa "Julbisseä" ei olekaan näkynyt. Hänenhän piti olla joku paikallinen versio joulupukista vai oliko se nyt tontusta. En enää muista aivan tarkalleen asioiden laitaa, mutta veikkaan kyllä että kaikesta hänen hyväntahtoisuudestaankin huolimatta ne seudun tasan varmat julbisset taitavat sittenkin löytyä ihan vaan lähimmän elintarvikekaupan hyllyiltä.

2 comments:

Mikko M said...

Paypal on kyllä meinannut saada meikäläisenkin sekoamaan pariinkiin otteeseen..

Dalleer said...

Kyllä, ja se sekoittaa vielä päivänjärjestystäsi enemmän mikäli pankkisi ei ole kovin yhteensopiva Paypalin kanssa.

Itselläni on todellakin tämä Aktia pankkina, eikä se ole lukemani ja kuulemani perusteella todellakaan mikään helppo vaihtoehto mikäli yrittää saada Paypalia toimimaan Visa Electron-kortilla, eli ns. "lasten Visalla".

En kai lopulta keksi tässä tilanteessa nyt mitään muuta kuin soitella pankkiin avunpyyntöineni taikka sitten vaihtoehtoisesti hankin oikean Visan, vaikka senkin omistaminen maksaa vuodessa jonkin verran.