Wednesday, December 22, 2010

It is Christmas, right?

Synttäribaklavaa (lähi-idästä peräisin oleva leivonnainen) sekä juomaksi käypää samoilta seuduilta peräisin olevaa kardemummalla maustettua kahvia Helsingissä. Grattis pä tjugofemtonde födelsedagen.

Sain parit asiaankuuluvat tekstiviestit sekä sitten pahin huomionosoitus tuli ehkä roskapostilaatikkooni, jossa odotti jotain epämääräisten kauppaketjujen laatimia "ONNEKSI OLKOON SULLE SAAT ILMAISET POSTIKULUT"-hömppää. Tämän ohella sain vihdoinkin kulkukorttini, mutta Microsoft Excel-käyttäjätunnukseni eivät olleet saapuneet, joten nyt sitten en voi tarkistella sähköpostejani vaikka se kuuluu osaan tuota työtä että niin tehdään.

Huomenna tulee kylmää taasen ja pitää lähteä töiden jälkeen ajelemaan Metrolla vielä viemään yhtä juttua yhteen paikkaan. Tämä on eräs palvelus eräille sukulaisille, jotka päättivät että juuri nyt joulun kynnyksellä on syytä delegoida "kaksi kärpästä yhdellä iskulla"-tyylinen jakokeikka minulle. Täytypä tulostaa Google mapsista joku ohje, jotta tietää että minne mennä sielläpäin Helsinkiä.

Tänään palaillessani kotia kohti Metrolla silmieni eteen osui varsin mielenkiintoinen ja yllättävän positiivinen "jouluyllätyskeskustelu".

Huomioin että asemalta X ilmaantui kyytiin kolme hiukan "rääsyisempää" herrasmiestä, joista kaksi jäi pois edellisellä asemalla ja nyt sitten kolmas jäi vielä kyytiin. Koska metro oli iltapäivän ruuhka-aikainen, niin tuon tyypin viereen tuli sitten joku vanhempi nainen seisomaan ison matkalaukun kanssa. Malli taisi olla Samsoniten, joka onkin muuten näin sivuhuomautuksena todella kestävä ja tyylikäs ihan yleisestikin näin laukkuvaihtoehtona.

Tämä herrasmies sitten aloitti puhelemaan naisen kanssa ja kysyi että painoiko laukku kenties liikaa. Nainen kieltämättä myönsi sen painavan, jonka jälkeen mies lupautui kantamaan sen ulos metrosta "aidossa joulun hengessä".

Nainen tokaisi takaisin että hänkin toivoisi että vanhoja eläkeläisiä autettaisiin aidossa joulun hengessä useamminkin. Tähän tämä "laitapuolinen" herrasmies sitten totesi, että "perkele sä mikään vanha ole".

Nainen sitten kysyi että mitä hän sillä tarkoitti, jonka jälkeen tyyppi repäisi mehevällä naurulla varustetun vitsin siitä kuinka sitten vasta ihminen on vanha kun kynttilät maksavat hänen syntymäpäiväkakussaan enemmän kuin kakku itse. Kieltämättä tässä vaiheessa repesin täydellisesti, mutta nämä kaksi persoonaa taisivat olla sen verran kohteliaita pääkaupunkiseudun asukkeja, että eivät antaneet hillitsemättömän maalaistollon rikkoa jo aiemmin noudatetun etiketin luomaa idylliä joukkoliikennevälineessä reagoimalla tähän huonokäytöksiseen "repeämiseen" liian avoimesti.

Tänään oli muuten kuulemma vuoden pimein päivä. Näin luki jossakin lehdessä minkä luin tänään. Se sattuikin sitten olemaan muuten sopivasti synttäripäiväni, joten sehän sopii oikein hyvin kuvaan. Kieltämättä aika työntäyteinen päivähän tämä oli, eikä tästä synttäristä tehty nytkään mitään numeroa sen kummemmin. En kyllä maininnut töissäkään että minulla oli synttärit, sillä olen vasta aloittanut siellä eikä se olisi kovin soveliasta vielä tässä vaiheessa toitottaa sellaisia asioita.

Yritän huomenna tai viim. perjantaina kirjoittaa lisää, sillä todennäköisyydet ovat isot sen suhteen että tulen aika myöhään kotiin tuo sukulaiskeikan johdosta huomenna.

No comments: