Wednesday, November 10, 2010

Sinä ja minä robottipoliisin päämajassa (lol)

Nyt ne sitten saivat minutkin. Toki eivät ihan samalla tavalla kun voisitte kuvitella, vaan kyseessä oli eräs byrokraattinen lupa-asia, jota kävin hoitamassa. En siis ole joutunut Robocopin kiinniottamaksi esim. "epämääräisestä oleskelusta öiseen aikaan".

Mutta joo, tuli kuitenkin tutustuttua tähän paikalliseen poliisiasemaan tai ainakin sen lupatoimistoon. Minusta oikeastaan tuon koko poliisiaseman värimaailma toi mieleen sellaisen harmaan ja sinisen futuristisen robottipoliisiaseman, jota se nyt tietysti omalla tavallaan olikin. Mutta tosiaan niin tuo valaistus siellä oli kyllä aika hauska ja näkyihän siellä niitä heppuja vaaleansiniset kaulaspaidat miekkaleijona-logoineen sekä sitten vähän muutakin sakkia.

Että joo, semmoinen reissu. Yöllä oli taas meneillään oikein ihana kylmä sade ja kova tuuli, mutta ensiksi päälle oli mukamas satanut vähän lunta. Vähän jäi köyhäksi tämä lumisade täälläpäin.

Törmäsin muuten myös yhteen ilmeisen väsyneeseen nuoreen naiseen eräällä penkillä kotimatkan lomassa. Tyttö makaili siinä melko äänettömästi, mutta salaa epäilin että hän kai oli menossa kotiinsa tai jotain sekä saattoi olla hiukan laskuhumalassakin. Hän oli kyllä oikein siistin muodikkaasti pukeutunutkin, joten eipä siinä sinänsä muuta kuin että ilmeisesti oli tainnut juhlat vähän venähtää. Päätin kuitenkin olla sekaantumatta asiaan.

Näin myös vilaukselta erään "wanhan" (sanan varsinaisessa merkityksessä) matematiikan opettajan lukioajoiltani. Hän oli ihan yhtä tympääntyneen näköinen nytkin, eli toisin sanoen häntä taisivat vieläkin alentaa ne kymmenet ja kymmenet matematiikan kokeiden sun muiden korjaamiset, joiden lomassa hän aikanaan kyykytti minuakin lukioaikoinani. Olen joskus maininnut hänestä tässä blogissa, mutta nyt en jaksa tarinoida siitä aiheesta, sillä se aihe edustaa minulle vähän stressaavia muistoja.

Toisekseen olin aika varma että tällä hetkellä ainokainen MP3-soittimeni meni melkein rikki tänään. Se vain tilttasi yhtäkkiä ja siinä oleva vihreä valo jäi päälle, jolloin luulin sen jotenkin kuolleen pystyyn. Menin kotiin ja yritin availla sitä, mutta huomasin että kyseisen laitteen toisessa sivussa oli joku "reset"-nappi, jota ylettyi painamaan vain neulalla. Kaivoin neulan esiin ja tökkäsin sen siihen sillä seurauksella että laite suostui sammumaan ja tämän jälkeen taas toimimaankin. Onneksi se ei mennyt rikki.

.. Ai niin, ja täällä on muuten sitten joku helvetin iso hämähäkkikin jossain. Se oli minusta poikkeuksellisen suuri kooltaan ja huomasin sen juuri kun olin lähdössä ovesta ulos. Yritin liiskata sitä paperinpalalla, mutta kaikkien ja etenkin minun hämmästyksekseni se vain hyppäsi yhtäkkiä pois siitä kohtaa seinää jota se kiipesi ylös ennen kuin yritin saada sen hengiltä. Tuo kyseinen hämähäkkidemoni oli kuitenkin sen verran vikkelä, että se puikkelehti johonkin erään laatikon taakse piiloon, ja nyt minua kyllä lähinnä pelottaa että a) minne se meni sekä b) tuleeko se takaisin.

Oikeasti tuo hämähäkki oli aika häiriintynyt ilmestys. Pohdin hiukan sitä että olisikohan se myrkyllinen, sekä lisäksi pohdin myös sitä että oliko tuo muka edes kotimainen lajike- se näytti aika epäilyttävältä. Toivottavasti keltään ei ole kadonnut jotain myrkkyhämähäkkiä, joka nyt sitten on löytänyt tiensä sopivasti tänne puremaan minut hengiltä.

Tavallaan kyllä väsyttää, sillä viimekään yönä en nukkunut kunnolla. Nyt on taas sitten puolestaan se ongelma ettei todellakaan nukuta. Nyt ihan oikeasti vähän pelottaa, sillä tuo oli ihan oikean ja siis vakavasti otettavan hämähäkin kokoinen ja näköinen.. mistähän perkeleestä sekin on oikein tänne ilmaantunut?

Yritin muuten etsiä matkalla kotiin tai siis sitä ennen Citymarketista jotain hermokaasua jolla sen voisi mahdollisesti tappaa tai vähintään torjua, mutta sieltä löytyi vain pullo Raidia. Toivottavasti se auttanee.

No comments: