Friday, October 22, 2010

Hair

.. Tämä postaus alkakoon sen tosiasian tunnustamisella että tänään kun kävin lenkillä niin keskeltä tietä sekä jalkakäytävältä löytyi ihmisen hiuksia muistuttavia haituvia sellaisina pitkinä pätkinä ja palloina vähän sieltä ja täältä. Aluksi kiinnostuin itsekin siitä että mikä ihmeen häröpallo siellä pilkotti keskellä tietä ja mukanani olleella pienellä taskukokoisella valaisimella huomasinkin että siellä lojui joitain hiuksia muistuttavia juttuja pitkin tietä.

Kävelin vähän matkaa eteenpäin ja löysin tukkoja lisää tuota kamaa. Siinä vaiheessa päätin kääntyä poispäin ja lenkkeillä hieman toiseen suuntaan, sillä minun tuurillani jos olisin jatkanut omia Komissaario Kuution tutkimuksia, niin ennen pitkää keskeltä tietä olisi varmaan löytynyt a)joko irtopää tai b)kokonainen ruumis ilman päätä. Sain puistatuksia jo siinä vaiheessa kun tarvitsi ruveta miettimään että millehän nuo hiukset oikein kuuluivat.. varmaan jonkun tapetun prostituoidun päälle, tai jotain.

Asia vaivasi minua vielä kotonakin ja vaivaa yhä. Luin eilen tuota P.C. Jernsildin teosta, ja hän on itseasiassa Ruotsalainen mies joka kirjoitti tuon Post-Apokalyptisen teoksensa joskus kai 80-luvulla. Siitä nousi hirveä paniikki kotimaassa, mutta saapa nähdä että nouseeko siitä hirveä paniikki minun keskuudessani.

Viime yönä näin aika kivan unen pitkästä ja todellakin hyvin pitkästä aikaa. Siinä asuin jonkinlaisessa trooppisessa Bungalowissa varmaan Titicaca-järven rannalla tai sen välittömässä läheisyydessä, ja rantatalon sisäpuolella minulla oli tehosekoitin sekä Mangoja. Lisäksi talossa oli joku eksoottinen kaunotar, mutta hän oli kai enemmänkin taloudenhoitaja kun patjanlämmitin.

Muistan että eräässä vaiheessa puhuimme Ernest Hemingwayn teoksista ja ilmoitin hänelle että vihdoinkin ymmärsin nyt perinpohjaisesti kaiken sen mistä hän oli aikoinaan teoksissaan puhunut. Sen jälkeen viidakosta kuului jotain ihmeellisen trooppisia ääniä ja aurinko paistoi todella herkullisten vihreiden lehtipuiden katveessa.

Sitten tietysti tuli heräiltyäkin.

Nyt muuten ei sada enää vaan on helvetin kylmää.

No comments: