Saturday, October 09, 2010

Can't run

Tulipa nukuttua aika pitkäänkin. No, Helsinki among other things väsyttää kyllä monella tapaa jos ei ole valmistautunut asennoitumaan sen haasteisiin oikealla tavalla. Mietin toisinaan että minkähänlaista elämä on ollut siinä paikassa niillä sukulaisillenikin jotka siellä ovat asustelleet aikoinaan ja tekevät nytkin.

Outoa minkälaisia ihmisiä sitä voikaan kohdata tai ylipäätään nähdä. Toissapäivänä olin kävelemässä Kamppiin, niin huomasin Kiasman edessä vanhan miehen teräsharja kädessä putsaavan pois jonkinlaista graffittia Mannerheimin ratsastajapatsaasta- tämän tosin huomasi muutama muukin ohitse kulkeva ja jopa eräs mies kamera kädessä otti kuvia tuosta tapahtumasta kovin kiinnostuneena.

Lisää outoja kohtaamisia ja myöhempien aikojen reflektioita tarjosi jälleen erään Porvoolaisen naisen kohtaaminen. Nykyään minulle tulee hirvittävä pakokauhua mukaileva tunne siinä vaiheessa kun pyrin kauas normaaleista ympyröistäni, mutta siitäkin huolimatta ne ympyrät puskevat vähän kaikenlaista eteeni. Asioita mutkisti vieläpä se, että kyseinen nainen oli sitten entisen lukion opettajani tytär ja sen asian oikeastaan tajusinkin siinä vaiheessa kun kuulin hänen nimensä. Hän kertoi myös varsin humoristisesti että oli aikoinaan arvostellut näitä kokeita äitinsä piikkiin, eli suurella todennäköisyydellä minunkin muinaiset uskonnonkurssien kokeeni olivat kulkeneet hänen toimiensa kautta arvostelluiksi.

Pelottavaa että juuri tällaiset jutut tulevat perääni tai että ylipäätään tasaisin väliajoin päädyn olemaan tekemisissä menneisyyteni jotenkin liittyen ihmisten kanssa. Eräitä paikkoja ei kai vaan voi paeta, mutta minusta mielenkiintoisempi kysymys olisi se Lostin John Lockea mukaileva lause että "everything that happens, happens for a reason". Tähän asiaan tuo ei kai täysin päde, mutta se osoittaa kyllä sen että minä en ainakaan voi paeta menneisyyttäni kuin lyhyissä pätkissä, sillä ennen pitkää se ilmaantuu ottamaan minua niskasta kiinni ja näyttää jotakin ennen peitossa ollut materiaalia siitä tai muuten vaan shokeeraa.

Selkeästi ympyrät ovat yhä edelleen liian pienet. On vaihdettava paikkaa ja ympäristöä. Sitä kuitenkin jo kokeilleena on kai todettava että ei tule onnistumaan, mutta kai kuitenkin yritettävä on. Lisäksi minua kai myös mietityttää se että mainitseeko tämä nainen opettaja-äidilleen olleensa minun kanssani tekemisissä, joka sinänsä olisi vähän noloa ja mutkistaisi tilannetta siltä kantilta.

En ole muuten pariin päivään käynyt lenkilläkään. Syyllistynyt olo sitä asiaa koskien on todella hyvä juttu.

No comments: