Sunday, October 10, 2010

Cracks in the picture

Tuli nukuttua melkein yli kymmenen tuntia tuossa perjantain ja lauantain välillä.

Huvittavana yksityiskohtana minulta taisi mennä ohitse muistaakseni parisen päivää sitten tapahtunut ampumavälikohtaus tuolla urheiluhallin tienoilla. Poliisitiedotteen mukaan paikalla oli selvitelty välejä useilla aseilla.

Asiat alkavat kieltämättä mutkistua entisestään. Onneksi en asu lähelläkään koko urheiluhallia, mutta olen kyllä kieltämättä hiukan hämilläni jälleen kerran siitä että mitä helvettiä jossain urheiluhallin tienoilla nykyään pyörii epämääräisiä aseistettuja alamaailman selvittelyihin erikoistuneita jengejä. Kyseinen paikka on minulle tuttu vain aikoinaan vanhojen tanssien tapahtumapaikkana ja siten hyvistä muistoista, eikä minään helvetin ampumaratana, niin kuin se nykyään näyttää olevan.

Pohdin hetken tuota termiä "alamaailman välienselvittely". Joskus tuntuu että tämä koko paikka on yksi helvetin iso alamaailman välienselvittely. En saata oikein uskoa että mitä tällekin paikalle on tapahtunut, mutta väittäisin että viimeisen kahden vuoden aikana suunta on muuttunut, mutta edelleen löytyy aivan liikaa kuplassa eläviä ihmisiä jotka eivät tajua että tämä paikka etenee koko ajan pitemmälle alamäkeä. Miksi helvetissä jotain Lahtea kutsutaan Suomen Chicagoksi, eikä tätä paikkaa? Meillä sentään ammuskellaan huoltoasemilla poliisikoiria, McDonald's-ravintoloissa kolme ihmistä niitataan avoautoihin, puukotetaan puoluesihteereitä pikkutunneilla sekä tämän ohella toteutetaan koko perheen kaikki jäsenet kattavia joukkoitsemurhia.

Sipoo saattoi hyvinkin olla Suomen suurin ulkoilma-mielisairaala, mutta tämä paikka vie kaiken kokonaan uudelle tasolle inhorealismissaan ja pelon ilmapiirissä, joka lisääntyy päivä päivemmältä enemmän. Lisäksi on mielenkiintoista myös huomata täällä se yleismaailmallinen ilmiö, että kun aurinko laskee niin kaikenlaiset hullut sun muut ilmestyskirjan pedot saapuvat koloistaan hallitsemaan tunnelmaa.

Lupaan seuraavaksi kirjoitella jostain muusta, mutta saatuani oikeastaan vasta eilen tietää että jälleen kerran aseet olivat paukkuneet täällä, niin kyllä se murtaa jälleen hieman tyyneyttä ja saa miettimään asioita uusilta kannoilta.

No comments: