Saturday, April 11, 2009

80-luvun kaipauksen "liskopääsiäinen"

Pääsiäinen on kyllä ollut yllättävän hiljainen. Ainoat varjopuolet ovat olleet lähinnä se että lukulampusta tosiaan paloi lamppu ja eilen satoi helvetisti lunta "kevään kunniaksi". Onneksi se lumi kuitenkin suli aika hyvin pois, mutta valkoinen paska pitkin ja poikin katuja vituttaa joka tapauksessa.

Tuli tilattua netistä V - nimisen minisarjan ensimmäinen kausi. Kyseessähän on ainakin minulle legendaarinen minisarja, sillä se on yksi korneimmista Scifi-sarjoista ikinä, mutta samalla toimii yllättävän hyvin juuri synnyttämiensä muistojen johdosta.

Sarjassahan ideana oli että maahan saapui helvetinmoinen joukko aivan ihmisen oloisia ja näköisiä avaruusolentoja, jotka aluksi näyttivät olevan aikalailla ystävällisiä ja muuten rauhallisia tyyppejä. Kaiken tämän alla kuitenkin ne olivat helvetillisiä ihmisten lihaa syöviä liskoja, jotka kaappasivat ihmisiä avaruusaluksiinsa ruoaksi! HAHAAH! AI PERKELE! 80-luvun Scifi kunniaan!

No, olihan tuo tosiaan pakko ostaa kun kerran niin halvalla lähti. Ja toisekseen siinä oli viisi DVD:tä ja sarjaa en ole muistaakseni koskaan nähnyt loppuun, vaan vain kaksi ensimmäistä osaa olen siitä aikoinaan nähnyt. Visitorit oli siis aivan pakko hankkia DVD:lle, varsinkin kun tuli parikymmentä DVD:tä myytyä not too long ago pois, joten hyllyissä on jälleen tilaa. Nytpä vain odotellaan että milloin ihastuttavan nostalgiset katselukokemukset kolahtavat postiluukusta sisään.

Hmm.. Ja nyt kun ollaan tässä 80-luvun aiheessa, niin tuli tässä taas pitkästä aikaa kuunneltua 80-luvulla tehtyjä vähän hempeämpiä biisejä. Jotenkin kun miettii, niin esim. sellaiset hitit kun Foreignerin Waiting for a Girl Like You sekä John Waiten Missing You omaavat jo soundiltaan niin kaipaavan äänimaailman, että niissä kiteytyy se sanoma täydellisesti. Kenties 90-luvun alussa onnistuttiin vielä tämmöistä tekemään jossain määrin, mutta ainakaan 2000-luvulle mentäessä se jokin on kyllä tosiaan jo kadonnut. Näytän siis jälleen kuuluvan 1980-luvun puolesta liputtavien ihmisten joukkoon tässä asiassa, vaikka synnyinkin sen puolivälissä ja minulla on hyvin hatarat muistikuvat siitä muutenkin - vartuinhan nimittäin enimmäkseen 1990-luvulla, joka oikeastaan sekin on minun mielestäni ihan hyvää aikaa ollut vielä. 2000-luvun alku taas ei ole niinkään muisteltavaa aikaa ollut so far, vaikka muutamia ilonpilkahduksia siihenkin on mahdollistunut ajan myötä.

Olisi muuten aivan helvetin huisin kivaa osallistua sellaisiin 1980-luvun teemabileisiin. Erityisestihän Amerikoissahan noita näytetään järjestävän aika paljonkin kaveriporukoiden kesken, ja varmasti on Suomessakin. Vaatetusta moiseen sekoiluunkaan tuskin olisi erityisen vaikea hankkia, sillä 1980-luvun vaatetusta saa aika monestakin paikasta halvalla vielä nykyisin. Jos saisin päättää hahmon 1980-luvun teemabileisiin, niin varmasti valitsisin joko kliseisesti Miami Vicen Sonny Crocketin (hiustyylihän alkaa pikkuhiljaa olemaan jo kohdillaan!!) taikka sitten Painajainen Elms Streetillä-elokuvista tuttu Freddy Krueger voisi myös olla aika kova.

Ja taas tuli mieleen että tällä viikolla jäi taas South Parkit katsomatta telkkarista. Jaksoina olisivat olleet kuulemma ne missä Buttersista tulee Doctor Chaos, ja sitten se toinen jakso missä Cartman saa Sea People-kansan kasvatettua akvaariossaan. Third Watch (eli Hädän Hetkellä) jäi myös taas kertaalleen katsomatta, perkele!! Mutta, onneksi olin nähnyt tämänkin viikon jakson, joka käsitteli sitä lumimyrskyä N.Y.C:ssä, ja sen aikana tapahtuvia juttuja. Generation Killin muistin sentään sotahulluuksissani katsoa.

No comments: