Thursday, June 07, 2007

Kirjaustosite & Vasara

Muutama tunti sitten palasin kahden viikon työurakalta tyttöystäväni vanhempien luota. Työtehtäviin kuului hommia niin sisällä kuin ulkonakin - eli sisällä "toimistossa" tiliöintiä ja muuta paperihommaa ja ulkona taas muuta tekemistä. Homma oli paikoitellen juuri sään takia aika vaivalloista ulkona, vaan olen kuitenkin juuri näiden kahden viikon aikana huomannut sen että todellakin arbeit macht frei minun tapauksessani.

Vaikka olenkin aina haaveillut kivoista ja mukavista sisätöistä, niin jostain kumman syystä lapio tai leka kädessä huhkiminen naama turpeessa on kyllä jollakin hyvinkin oudolla tavalla vapauttavan tunteen antavaa hyötyliikuntaa. Annettuaan fyysisesti kaikkensa ei jää tilaa minkäänlaiselle mielentilojen vaihtelulle tai muullekaan negatiiviselle toiminnalle. Raskas ruumiillinen työ vapauttaa niin kehon kuin mielenkin kaikenlaisesta tarpeettomasta aggressiosta t ja edistää myös kuntoa. Ruumiillista työtä sanotaan myös nk. "rehelliseksi työksi", jonka merkityksen ainakin omalla kohdallani ymmärrän täydellisesti.

Fallout 3:n teaseri tuli muutama päivä sitten, vaan minun mielestäni se ei kyllä sisältänyt mitään niinkään mullistavaa tietoa varhaista julkaisupäivää lukuunottamatta. Syksyyn 2008 on vielä valitettavasti aikaa - ja sekään ei lopulta ole pelialalla mikään kiveen kirjoitettu totuus julkaisusta. Kieltämättä into hieman laski peliä kohtaan kun saatiinkin tietää että sen julkaisuun on vielä kaikesta huolimatta ainakin puolitoista vuotta. Olisin kyllä toivonut sen ilmaantuvan kauppoihin viimeistään tämän vuoden lopulla.

Sain tänään myös postissa varsin vähäsanaisen asukasviihtyvyyskyselyn. Se oli erilaisilta vastausvaihtoehdoiltaan vähän liiankin monimutkainen - ja siinä jopa kyseltiin halukkuuttani "lunastaa asunto omaksi mikäli se asetetaan myytäväksi". Näkemystä asuintaloni viihtyvyydestä pystyi kuvaamaan kuudella eri vaihtoehdolla, jotka suoraan sanoen olivat kyllä ihan älyttömiä (jokseenkin samaa mieltä ?) kaikessa yksinkertaisuudessaan. Myös isännöinnistä minulla ei ollut mitään hajua - tai pikemminkin minulla ei ollut siitä ja sen toimivuudesta mitään kokemusta tässä talossa. Sitä ei siis ole. Ja mikä parasta, vessanoven kahva on ollut rikki jo kuukausia - mutta isännöitsijämme ennen joulua päätti korjauttaa vain seinästä puoliksi irti olleen puhelinpistokkeen.

Nyt olisi sitten kaiketi taas aika lopettaa tältä päivältä. Työt kutsuvat ja ylimääräiset kirjahyllyt eivät kokoa ja hajoita itseään. Toivotanpa siis kaikille todennäköisille lukijoilleni hyvää kesän jatkoa - ja varokaa joulupukkia !!

No comments: