Saturday, June 26, 2010

Ja silloin tapahtuikaan mitä?

Tuli ilmeisesti mentyä vähän liian aikaisin nukkumaan kun nyt jo puolen kuuden aikoihin pomppasin ylös. Noin kuuden tunnin yöuni oli tällä kertaa ihan riittävä, sillä en muutenkaan saa kesäöinä nukuttua kovin pitkiä pätkiä tämän valoisuuden takia. Eipä silti, viime yönä satoi ja oli kovin hiljaista ja täten pimeää kaikkialla. Aamun valjetessa kuitenkin tuli jälleen kovinkin valoisaa.

Eilen tuli katseltua yksi leffa jälleen- sellainen kuin Death Proof. Vaikka käsikirjoittaja&ohjaaja olikin Quentin Tarantino, niin nyt täytyy kyllä sanoa että tasaisen keskitasoinen meininki tuosta leffasta jäi makuna suuhuni. Oikeastaan järkyttävintä tuossa leffassa oli se että siinä oli aivan älyttömän väkivaltaisia naisia tekemässä aivan järkyttävän väkivaltaisia juttuja erään juonenkäänteen jäljiltä. Vaikka se olikin aspektina elokuvassa shokeeraavaa, niin siitäkin huolimatta positiivista juurikin sen itsensä shokeeraavuuden johdosta. Loppu oli myös tämän takia varsin yllättävänkin.. raa'an feminististä mättöä.

Lisäksi kyllä vähän rasitti niiden naisten välinen dialogi siinä tällä kertaa. Yleensä Tarantino kirjoittaa todella hyvää dialogia, mutta nyt tuntui että siihen ei oltu saatu mitään muuta kuin todella paljon merkityksettömiä kirosanoja sekä Paris Hiltonin&Lindsay Lohanin kampaajista kertovaa settiä. Yllättävän pinnallisen tylsäähän se siis pitemmän päälle oli. Vieläpä kakkuna kakun päälle Kurt Russell aloitti roolinsa leffassa todella lupaavasti, mutta sitten lopahti loppua kohden.

Jotenkin tuntuu että Tarantinolta on tullut käsittämättömän keskinkertaista tai suoranaisesti paskaa elokuvaa viime aikoina. Tuntuu että viimeinen "kunnollinen" elokuva jonka hän väsäsi oli Kill Billin osa 2. Sen jälkeen kaikki on ollut erittäin kyseenalaista. Vielä muutama vuosi sitten en osannut arvostaa Kill Bill Volume 2:ta, mutta nykyisin ymmärrän sen lopunkin paljon paremmassa valossa. Siksi onkin hyvä sanoa että viimeisimmät selkeän kokonaisvaltaisesti parhaimmat leffat joita hän on tehnyt ovat olleet Kill Billit. Tosin näitä aivan viimeisimpiä tekeleitään häneltä en ole nähnyt, mutta jos minulta kysytään niin Tarantinon parhaimmat leffat ovat (ei missään) järjestyksessä Pulp Fiction, From Dusk till Dawn, Reservoir Dogs, Jackie Brown ja Kill Billit. Myös Desperado oli ihan hyvä muutaman seikan takia.

Mutta, nyt varsinaiseen kysymykseen jota te kaikki olette odottaneet!

Miksi vietät juhannuksesi yksin? No, ihan sen takia että maanantaina pitää lähteä töihin ja vaikka suunnitteilla itseasiassa oli juurikin tälle lauantaipäivälle pitää kiva pikku juhannussetti eräiden tyyppien seurassa, niin eräästä painavasta syystä jätettiin sitten sen toteuttaminen tällä kertaa sikseen. Varmasti kuitenkin tilaisuuksia sille tulee vielä uusintana hiukan myöhemmin.

Nyt kun miettii niin muistini on kyllä taas jälleen todella huono viime vuosien juhannusten osalta. Viime juhannuksen taisin olla ulkomailla, sitten 2008 juhannus kai meni armeijassa taikka sieltä lomilla ollessa.. kun taas se siitä edellinen vuosi on kyllä aika sumeaa muistikuviltaankin. Vähän kyllä pelottaa että tässä iässä muisti on vain noin vuoden tai maksimissaan kahden muistijälkien kantimissa, mutta puolustaudun moisen asian osalta sillä kommentilla että minulla nyt on vain niin paljon meneillään koko ajan pääni sisälläkin etten millään muista aina kaikkea ja varsinkaan mitään niin yhdentekevää kuin monetkin juhlapäivät ovat ainakin itselleni. Tietysti ymmärrän jotkut joulut ja synttärit, mutta juhannukset nyt ovat niitä vähän alemman prioriteettitason juttuja joten ne voikin minun puolestani unohtaa siitäkin huolimatta että ne tapahtuvat erittäin mukavana vuodenaikana, eli kesällä.

No comments: