Saturday, June 05, 2010

Blues for suckers

Ensimmäinen työviikko oli sitten siinä. Olihan siellä taas kaikenlaista hommaa vaikka vähän eri paikassa nyt olenkin hommissa. En suoraan sanottuna jaksa kirjoittaa niistä kaikista jutuista, mutta todetaan nyt näin yleismaailmallisesti että "tapasin uusia ihmisiä, näin ympärillämme jatkuvasti käynnissä olevan muutoksen ja opin että asioilla on aina monta puolta eikä yksi katsantokanta niihin aina riitä millään".

Juuri nyt kuuntelen tuon Leaving Las Vegasin Soundtrack-levyä. Todella erinomainen leffakäännös todella inhorealistisesta novellista. Nicholas Cage ei myöskään sorru tässä leffassa kovin suureen ylinäyttelemiseen, joka tuntuisi olevan valitettavasti hänen tavaramerkkinsä melkeinpä leffassa kuin leffassa. Kuitenkin niin tässä leffaversiossa oli pari aivan helvetin tunnelmallista musiikkikappaletta ja muutenkin minusta se rakkaustarina vetävän ilotytön ja rappioalkoholistin välillä oli todella paljon tätä päivää ja siksipä juurikin omalla tavallaan jotenkin mielenkiintoinen ja uskallanpa jopa käyttää termiä "kaunis".

Muutenkin niin tuossa leffassa se Benin hahmo niin kuin siinä kirjateoksessakin oli oikeastaan todella hyvä siinä tietynlaisessa lopullisuudelta haiskahtavassa pessimistisyydessäänkin. Jos minä haluaisin olla loppuunpalanut rappioalkoholisti joka muuttaa Las Vegasiin juodakseen itsensä hengiltä ja siinä sivussa rakastuu ilotyttöön, niin minä olisin epäilemättä Leaving Las Vegasin Ben. Eipä silti, voisin kyllä tällä hetkellä rakastuakin vaikka ilotyttöön jos se olisi vetävyydeltään läheskään samaa luokkaa kuin tuo LLV:n Sera.. tai jotain.

Kerroinko muuten jo katsoneeni Rashomonin? Kyseessähän on tämä Akira Kurosawan pätkä, joka sekin kyllä oli aikamoisen hyvä teos. Olen nähnyt Kurosawalta kourallisen elokuvia, mutta nyt olisi mahdollisuus tsiigailla tämän jälkeen vielä Akahige sekä Sanjuro. Olen tätä edeltävänä aikana nähnyt joskus vuonna nakki&kilpi tuon seitsemän samuraita ja sitten sellaisen pätkän kuin "Dodeska Den", mutta näitä en suinkaan ole nähnytkään joista nyt kerroin. Vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta ohjaajalta jo pelkästään tuon Rashomonin johdosta.

Toivoisin että tuleva viikko olisi ohitse mahdollisimman pian. Sen jälkeen muutamakin juttu olisi hoidettu pois alta ja tämän jälkeen tosiaan olisi jälleen viikko vähemmän töitä. Saapa nyt nähdä sitten että kuinka helposti tai nopeasti tuleva viikko sujuu.

No comments: