Monday, February 20, 2006

At the movies part deux

Noh niin..

Lukuloma jatkuu ja minä jatkan virallisen "hiihtolomani" pitoa katselemalla elokuvia. Tyttöystäväni ei oikeastaan ole kovinkaan tykännyt tästä järjestelystä jossa minä makailen kotona ja hän raataa opiskellen - kyseinen "reilu" neiti onkin toisinaan soitellut minulle joskus aamulla koulusta ja herättänyt huutaen puhelimeen helvetin kovaa että "YLÖS SENKIN RÄYHÄÄJÄ !!!!!!"

Tuleehan siinä herättyä; tosin on vain ajan kysymys että milloin rakkaus-pakkaukseni on itse samassa tilanteessa. Silloin minäkin aion hieman häiriköidä neidin pyhiä kauneusunia kun itse jälleen istun jossakin koulunpenkissä. Yleensä kuitenkin rakas neitini on kuitenkin saanut maksaa "häiriköintinsä" iltapäivällä.. Häh hähäh.

Yritetään nyt kuitenkin pysyä tämän jälkeen aiheessa; eli niissä elokuvissa. Olen nimittäin katsellut tänään v. 2003 valmistuneen Swat:n sekä 1980 - luvun kauhuhelmen , Day of the Deadin. Huomenna vuorossa on sitten From Dusk Till Dawn , mikäli vaan käy päinsä.

Swat (tai SWAT) ei oikeastaan elokuvana ole mitenkään erikoinen. Se on täynnä halpaa Amerikkalaista actionia ja hulppeita one-linereita jotka saavat mm. Arnoldin sekä muut tulittelevat huulisankarit kalpeiksi. Kuitenkin sen action-kohtaukset ovat tavallaan minua kuitenkin kiehtoneet puolisotilaallisella suunnittelullaan - ja onhan elokuvassa myös Samuel L. Jackson.

Day of the Dead taasen on edelleenkin suosikkini Romeron elokuvatrilogiasta; se sisältää halveksuttavia sotilasäijiä , mielipuolisia tiedemiehiä , verta ja suolenpätkiä sekä äärimmäistä Gorea. Harmillista vain on , että minun versioni Day of the Deadista on joku ihmeen halpahko suoraan Ameriikoista tuotu ja videolta DVD:lle kopioitu tekele , jossa ei edes ole englanninkielisiä tekstejä. Tavallaan tunsin pientä sympatiaa tätä Day of the Deadin tiedemiestä kohtaan joka käytti salaa kuolleitten sotilaiden ruumiita hämäriin tutkimuksiinsa - mihin muuhunkaan ne ruumiit olisivat lopulta kelvanneet ? Jos niillä pystyttiin saavuttamaan jonkinlaisia tutkimustuloksia kokeissa joilla pyrittiin kehittämään jotakin Zombieita vastaan , niin parempihan ne oli siihen työntää kun pistää kokonaan hukkaan.

Harmillisesti kuitenkin elokuvan "paikallinen militaristi" päätti pistää tohtorille napin otsaan juuri ruumiiden väärinkäytön johdosta.

En suoraan sanoen osaa vielä sanoa että mikä elokuva katsotaan esim. huomenna.

Stay tuned until then !!!!

No comments: