Sunday, December 18, 2005

Se pakollinen joulu-topic (surviving Christmas)

"Season's greetings" ei todellakaan avaudu meille mitenkään iloisissa tunnelmissa. Kuten ennnenkin olo on hieman paska , ilma on kylmä , joulukalenterin luukkujen määrästä ei ole tietoa puhumattakaan siitä että minun pitäisi varmaan siivota tämä paskaläjäksi kutsuttu huoneeni.

En suoraan sanoen oikein tiedä että mitä tässä virallisen pakollisessa "joulu" - topicissa pitäisi käsitellä siitä huolimatta että lähes äskettäin julkaistussa topic-muistiossani oli tästä jo selvä maininta. Ai saaketin saaketti ja jumalauta perkele että ahdistaa tämä joulu. Ette uskokaan että kuinka paljon.

Noh , keskitytään nyt kuitenkin jonkinlaiseen asiaan; puhutaan vaikka siitä miten "laiffi" on tässä viime viikkojen aikana edennyt. Eli käväisin tuossa sen luentosarjan loppuun ja sain viimeisen luentosarjan tentin pisteet. Toisesta tuli 3/5 ja toisesta sitten 4/5. Eli ihan hyvin meni kun kerran irtosi pisteitä sen pakollisen keskirajankin ylitse. Viime viikolla kävin sitten toisen tentin johon olin ihan jopa valmistautunutkin ja uskoisin että kykenen kenties ihan hyviinkin pisteisiin tällä kertaa. Tenttikysymyksiä oli tällä kertaa - kumma kyllä - vain kaksi joista toisessa piti käsitellä syitä miksi Eurooppalaisesta ihmisestä tuli niin menestyksekäs "maailmanhistoriallisella näyttämöllä" ja toisessa sitten piti pohtia syitä siihen miksi erityisesti Kiina ja Japani onnistuivat välttämään lännen imperialismin ja kolonialismin huomattavasti paremmin kuin esim. Afrikka.

Uskon onnistuneeni ihan suhteellisen hyvin varsinkin tässä ensimmäisessä kysymyksessä sillä valmistauduin siihen todella hyvin. Saapa nähdä tosin että mitä arvostelija nyt sitten tykkää - vai tykkääkö ollenkaan. En kuitenkaan nyt usko että tästä aiheesta on enää enempää sanottavaa - Eiköhän anneta olla kunhan "god humör" palautuu.

Seuraavaksi sitten se "kultainen lilja" - postaus.


Ps. Virittäytykään joulun tunnelmaan Smokey Robinsonin kappaleella "tracks of my tears".

No comments: