Thursday, May 21, 2009

Loma-TJ:n nöyrä paluu (näin se kesäloma toimii?)

Ilmat kyllä paranevat entisestään. Kesäaamut on parhaita! Ja en nyt missään nimessä tarkoita aamuja mitenkään "aamuina" postauksen otsikosta huolimatta. Tahaton yhteensattuma.

Arto Paasilinnakin oli taas sekaantunut johonkin konfrontaatioon. Pääsi taas ilmeisesti kännipäissään lehteen, eikä tämä ole suinkaan ensimmäinen kerta. Aika tunnettuhan tuokin on kuulemma tietyissä piireissä käytöksestään - ja erityisesti päissään käyttäytymisestään. Vaikuttaisi myös että nämä viime vuosien aaltoilut ovat aikalailla vaikuttaneet tyypin kirjallisten teosten tasoon, sillä totta puhuen minustakin tuntuu että Paasilinnan 2000-luvun puolella tehtyjen teosten taso on selkeästi huonompaa kuin silloin joskus alkuaikoina. Itsehän en enää kyseisen tyypin uusimpia kirjoja aio edes hankkia - ne kuulemma ovat ihan oikeasti niinkin huonoja! Myin pois tuossa vähän aikaa sitten kourallisen näitä minulle kertyneitä Paasilinnan huonoimpia - ja täytyy myöntää vaikeahan niitä oli saada myydyksi, mutta samapa tuo kunhan menivät.

Tänä kesänä voisi taas pitkästä aikaa yrittää lukea jotakin. Ajattelin Bukowskia, vaikkakin luin viimeksi kyseistä äijää joskus armeijassa puolisen vuotta sitten. Tuolloin tuli tutustuttua teokseen "Vanhan likaisen miehen juttuja", joka oli kyllä kieltämättä vähän tylsempi kokonaisuus. Eräs koksu luki samaan aikaan sitä Bukowskin novellikokoelmaa, taisi olla osuvasti käännettynä "Etelän Vetelät"-nimellä, ja hän kehui teosta hyväksi sentään kokonaisuutena.

Saamari kun on taas tehnyt mieli pelailla jostain kumman syystä Super Nintendolla. Hirveä tarve saada rämpyttää jotain Donkey Kong Countrya taikka Super Punch-Outia tuntikausia. Harmi että en omista SNES:ä, enkä sen puoleen ole nähnyt markkinavoimienkaan työntävän esiin mitään collectionia SNES-peleistä. Ja mikäli sellainen kokoelma tulisi ulos, niin aivan varmana se tulisi loogisesti juuri Nintendon masiinoille eikä PS2-, ja Xbox-kokoonpanolla nähtäisi moisesta häivääkään.

Siitä tulikin mieleeni, että täytyisi varmaan heittää tämä näppäimistö menemään. Törkytaso näppäimistössä itsessään sekä eri painikkeiden välissä alkaa olemaan melko brutaali siitäkin huolimatta että yritän puhdistella sitä nykyisin vähintään parin viikon välein. Ongelmana onkin se että näppäimistön väleihin on.. jäänyt..vaikka..mitä.. Ja on vaikeaa poistaa sitä kaikkea settiä sieltä. Olen lukenut että näppäimistöt ovat muutenkin aikamoisia tautipesiä useinkin, joten epäilisinpä että tästä eroon pääseminen on mahdollisimman suotavaa ja toivottavaa pikaisella aikataululla. Minulla on back-uppina eräs langaton näppäimistö ja hiiri, ja ne nyt ovat kyllä käyttökonseptistaan huolimatta ihan toimineetkin.. toisinaan. No, pakkohan ne on ottaa käyttöön joka tapauksessa, sillä ei tällä kirjaimellisesti "paskanäppäimistöllä'" kyllä enää hirveästi sodita virtuaalimaailmassa sen puoleen kun kirjoitellakaan yhtään mitään.

RIP Compaq-näppäimistö!

Ai niin, ja legendaarinen Loma-TJ:kin on taas palannut hetkellisesti elämiimme. Hauskaa kuulla tämä termi taas pitkästä aikaa, vaikkakin tällä kertaa ei aivan yhtä kiristävissä tunnelmissa ollakaan. No, laskujeni mukaan Loma-TJ on tällä hetkellä nöyrät 9! Sitä itseään siis odotellessa!

No comments: