Friday, May 22, 2009

Kurikkahan.. Kun koko ja maku "ratkaasoo"?

Huomenna kun olisi tuo automobile käytettävissä, niin ajattelin että jospa lähtisi käymään Kurikassa. Näin kesän kunniaksi kuulin tällaisesta varsin erikoisesta "Etno-ravintolasta" - tai no, kenties kyseessä on pikemminkin perinteinen nakkikioski, mutta siitäkin leimastaan huolimatta varsin erikoista mättöä tarjoava paikka. Tämä Grilli Puskajussi - nimellä kulkeva setti näyttää tarjoavan erästä varsin hulppeanhintaista ateriaa, joka on kyllä sisällöltään ja koostumukseltaan todellinen sydänkohtaus-murkina mitä vähään aikaan tulee silmien eteen. En nyt tiedä että pitäisikö tuota välttämättä edes kokeilla, sillä hinnaltaankin tuo vastaa jo melkein kuukauden sijoituksiani ruokiin. Älyttömänä plussana tuosta saa kuitenkin virallisen todistuksen(!!111) joka todistaa henkilön nauttineen tämän kenties joskus myöhemmin ohitusleikkauksien jälkeen kaduttavan aterian.

Onhan tuolla nyt toisaalta muutakin tarjottavaa, ja paljoltikin. Aikalailla vaikuttaa myös että lähes kaikilla tämän alueen grilleillä on pakko olla tarjoilulistoillaan sellainen annos kun "Makupala" - olen todennut tämän faktaksi Kauhavalla, Lapualla ja nyt Kurikassa. Jerikon grillin tarjontaa en muuten millään kykene enää muistamaan, sillä kävin siellä tasan kerran joskus viime vuoden enemmän tai vähemmän lämpimän kesän lopulla heittämässä huiviin makkaraperunat joskus yhden tai kahden aikoihin aamuyöstä. Söin kyseistä mäskiä sen takia että muutkin seurueeni Jampat sitä ottivat ja kehuivatkin vielä. Ja totta puhuen Seinäjoella pidän oikeastaan muutenkin eräästä pienestä Pizzeriasta enemmän kuin Jerikon grillistä taikka monista muista "ketjugrilleistä" ja pikaruokaloista. Enpä tosin tiedä että onko sitäkään Pizzeriaa enää olemassa, sillä sielläpäin missä se on en liiku enää juurikaan vaikka eräs armeijakaverini siellä asuukin ammattikoulunkadulla. Toinen paikka mikä on sitten myös vähintään yhtä irstas ruokatarjonnaltaan, niin on tämä Nurmon ja Seinäjoen välillä sijaitsevan "demilitarisoidun vyöhykkeen", eli Nurmon Hyllykallion lähellä sijaitsevan Hyllybaarin mäskitarjonta. Kerran eräs "toveri" vei minut sinne, ja täytyypä sanoa että kyseisen paikan muut "asiakkaat" saivat minut kyllä kääntymään poispäin viidentoista minuutin istuskelun jälkeen.

Ja älkää nyt kuvitelko ettäkö olisin joku hemmetin grilliruokien asiantuntija ja suurkuluttaja. Nykyään en oikeastaan syö moista kamaa kovinkaan usein, sillä loppupeleissä se on aika kallista ja vieläpä todella äärimmäisen epäterveellistäkin. Viimeksi taisin tosiaan syödä jotain tällaista yhdeksän kuukautta sitten, ja silloinkin seurasi äärimmäinen morkkis kyseiseen kamaan koskemisesta. Minulla kun on muutenkin vähän pelkona aina se että kaikki tuollainen syöpötelty aines valahtaa välittömästi keskiruumiiseen ja saa näyttämään ihraiselta Gorillalta. Tästä johtuen tuleekin lenkkeiltyä joka päivä.


No comments: