Saturday, February 24, 2007

Suuri sanojen kirjan metsästys (+ muuta mukavaa ajanvietettä)

Aika kuluu yllätävän nopeasti nykyisin. Vaikka käynkin koulussa vain kolmena päivänä viikossa tällä hetkellä, niin samanlaista pitkäveteisyyden tunnetta ei kuitenkaan pääse muodostumaan, kuin ennen. Ehkä tämä todistaakin sen, että olen löytänyt optimaalisen opiskelupaikan, ja ennen kaikkea sellaisen aiheen, jota on mieluista lukea.

Viime viikolla minua vaivasi nk. "koulurintamalla" eräs materiaalipoliittinen ongelma. Nimittäin tästä edellisestä, ja muuten varsin kuivan virkamiesmäisestä lauseesta huolimatta halusin sanoa, että minua on hiillostettu hankkimaan yksikielinen sanakirja. Tämä hiillostus on tapahtunut luennon/kurssin opettajan taholta, jonka mukaan sellainen tulisi olla jokaisen englannin pääaineopiskelijan hyllyssä mahd. pian ja äkkiä. Meille kerrottiin teoksen nimikin, vaan minä en ainakaan löytänyt sitä itsensä yliopiston kirjakaupasta. Tietysti vaihtoehtoisia teoksiakin mainittiin, vaan minä en kyseisen luennon aikana päässyt nk. "omista maailmoistani" niitä kirjaamaan ylös paperille. Tietysti näiden teosten kyseleminen voisi tapahtua helpommin lähettämällä kurssin opettajalle sähköpostia - vaan huomattavana ongelmana onkin juuri se, että 2/3 kyseisen laitoksen opettajista on ilmoittanut ettei lue sähköpostejaan. Luulenpa siis, että pyrin hakemaan lisää tietoa näistä sanakirjoista ihan englannin laitoksen kotisivuilta, jossa ne muistaakseni mainittiinkin. Olen nimittäin suhteellisen pienen elämäni aikana kirjoittanut aivan tarpeeksi monta sähköpostia, jotka eivät ole koskaan saaneet vastausta.

Seuraavalla viikolla onkin sitten muuten lomaa. Viikko 9 on täälläpäin maata(mme) hiihtolomaviikko, jota jopa yliopistotkin kunnioittavat. Koko seuraava viikko on siis lomaa, jonka aion viettää sängyssä ! Hähähähä ! En kyllä sitten mainitse, että missä merkeissä.

Nyt kuitenkin kello alkaa lähentelemään neljää aamulla (!) , ja huomenna lupasin jopa mennä tyttöystäväni uusien tuttavuuksien "elokuvailtaan", joten onhan tässä pakko saada hieman unta ennen uudenlaista kanssakäyntiä (Socialization).


No comments: