Saturday, April 10, 2010

Zorbas, will you teach me how to dance?

Luin tänään jutun jonka mukaan joku Ruotsalainen meijeri oli haastettu oikeuteen kun sen Jogurttipurkeissa oli mukamas Kreikkalainen mies esittämässä Turkkilaista vaiko toisinpäin. Samapa se.

Kuitenkin niin tuo tyyppi jota kuva esitti oli suivaantunut ja oli haastanut ko. meijerin oikeuteen jostain viidestä miljoonasta eurosta. Ilmeisesti oli ollut kova kolhu että jätkää oli esitelty Ruotsalaisten Jogurttipurkkien kyljessä sellaisena mitä hän ei ollut, ja kyllähän tuon nyt tavallaan ymmärtääkin. En nyt kuitenkaan näkisi ettäkö kyseinen setti olisi aivan viiden miljoonan arvoinen vaurio, eli siinä mielessä tuo melko varmasti sikaköyhä Kreikkalainen tai Turkkilainen jätkä taisi tajuta helvetin hyvän rahareiän Ruotsalaiset oikeuteen haastamalla. Voisinhan minäkin yrittää moista vaikkapa kauppamaalla jollain salanimellä pärstääni jonkinlaisen hevosten tai koirien sterilointiin tarkoitetun ainepurkin kylkeen. Sitten voisin haastaa sitä valmistavan firman oikeuteen siitä että he viittasivat minun ruman gorillamaisen naamani olevan jotenkin olennainen osa eläinten sterilointia.

Tuntuu kyllä että nykyään ja oikeastaan jo aika pitkäänkin niin tällaiset giganttisten rahasummien ympärille nivoutuvat oikeudenkäynnit ovat vähintäänkin tasaisin väliajoin ihan jokapäiväisiä. Olihan täällä Suomessakin jokin aika sitten joku ihmeen oikeudenkäynti, jossa joku julkkis vaati suurinpiirtein 234484848348348 euroa jostain ihan tuulesta temmatusta asiasta. Se mikä kuitenkin on aika huojentavaa tämänkin maan menon huomioonottaen niin on se ettei tuollaisiin vaatimuksiin useinkaan edes suostuta korkeimmillakaan oikeusasteilla. Jäävät siis aika usein rahanahneet pyrkyrit nuolemaan näppejään muutenkin, mutta Ruotsissa kyllä toisaalta veikkaisin että poliittisen korrektiuden nimissä tuo voi muuten hyvinkin mennä läpi niin että humahtaa. Onnea vaan siis sille Jogurttipurkin pärställe uusrikkaan statuksen pikaisesta omaamisesta, vaikka en uskokaan asian satuttaneen häntä ihan niin paljon kun hän haluaakin muiden ymmärtävän.

Nyt tuli muuten automaattisesti mieleen se eräs Lapinlahden Lintujen sketsi, jossa valkoiseen pukuun sonnustautunut mies ja Kreikkalainen äijä istuskelevat Kreikkalaisen baarin ulkopuolella. Sitten he hyppäävät ylös ja valkoinen mies kysyy että "Zorba, will you teach me how to dance?". Sitten alkaa niin perusteellinen Kreikkalainen tanssi todella vetävällä Kreikkalaisten kansantanhulla höystettynä, ettei mitään rajaa.

No comments: