Friday, April 23, 2010

All singing all dancing crap of the world!

Luulitte minun varmaan kuolleen ellette tietäisi paremmin.

No, en minä ole kuollut vaan olen pitänyt tauon. Eipä silti, en minä hirveästi usko omaavani minkäänlaisia säännöllisiä lukijoitakaan enää, joten siinä mielessä en koe omaavani minkäänlaista aikataulua jonka puitteissa tietyn postauksen pitäisi aina ilmestyä. Säännöllisen epäsäännöllisestihän tämä setti ilmestyy.

Tänään kumminkin satoi. Se aikalailla vitutti, sillä eilenkin satoi. Kevät on hyvin samanlainen vuodenaika kuin syksy. Samoin alkutalvi on hyvin samanlainen vuodenaika kuin lopputalvi. Tai ainakin se toisinaan voi olla.

Löysin pitkästä aikaa pari hyvää modia tuolle Jagged Alliance 2:lle. Toisen pelasin melkein lävitse ja toisen muuten vaan sain pienen vaivannäön jälkeen toimimaankin. Olin aivan varma että en saisi sitä toimimaan "koska Vista", mutta onnen jumalattaret hymyilivät minulle tänään ja täten mahdollistivat tuon kyseisen pelin saamisen toimintakuntoon. JA2 on muutenkin sellainen peli että se on pakko pelata lävitse tasaisin väliajoin, ja mielellään erilaisilla modeilla höystettynä. Siihen ei millään kyllästy lopullisesti, vaan se tosiaankin on melko addiktoiva kokonaisuus tällaiselle nojatuolikenraalille.

Kuitenkin niin tuo toinen modi jonka latasin, nimeltään Urban Chaos, oli kyllä kieltämättä aikamoista hypetystä täynnä koko juttu. Olisi pitänyt arvata ettei se nyt kumminkaan ole ihan niin laadukkaasti ja loppuun asti tehty kuin vaikkapa tuo pääpeli tai se V.1.13-modi, Wildfire tai monet muut JA2-setit. Itseasiassa tuo Urban Chaoksessa oli hieman naurettavaa se, että sen tekijöillä ei ilmeisesti ollut saatavilla kovinkaan monia naisääninäyttelijöitä (tyypillisesti), ja siten suurin osa modin naisnäyttelijöistä ja vähän miesnäyttelijöistäkin omaa todella absurdit Puhuva Pää-ääninäyttelijät, jotka kuulostavat aivan helvetin monotonisilta ja "tietokoneistuilta". Spontaanit naurunpurskahdukset saattelivat sitäkin pelikertaa, vaikka sitten toisessa ääripäässä minua saattelivat kiroukset, sillä peli tosiaankin on aika helvetin laaja eikä alussa ole mitään hajua että minne pitäisi mennä, mitä pitäisi tehdä ja vieläpä että mistä saa varusteita.

Näin niin kuin oikean elämän viivytystaisteluihin palaillakseni, niin ajattelin lähteä katsomaan leffan ihan Helsinkiin asti varmaan maanantaina. Oikeastaan ajattelin käydä vähän muuallakin, mutta leffan katseleminen olisi hyvä toimi tehdä siinä sivussa. Täälläpäin on myös elokuvateatteri, mutta se ei näytä tuota elokuvaa ollenkaan, joka on todella perseestä mutta samalla kuitenkin ymmärrettävää. Minkäkö elokuvan olen muuten päättänyt mennä katsomaan? Tuon Reindeerspotting-nimellä kulkevan pätkän. Se vaikutti hauskalta ja opettavaiselta (lue: inhorealistiselta) samaan aikaan, joten pakkohan se on käydä katsomassa. Lisäksi tuumin ettei mitään tuollaista ole ennen Suomessa tehtykään, joten on sen siinäkin mielessä pakko käydä tsekkaamassa.

No comments: