Friday, April 20, 2007

Suomen kevät jatkuu ainakin täällä todella ihanissa merkeissä: sataa vettä, sataa vettä, sataa vettä ja tuulee. Eipä silti, muutama päivä sitten oli kyllä jopa kaksi tai kolme ihan aurinkoista ja lämmintäkin päivää. Olen myös pistänyt merkille omituisen "autojenlainaamis-kulttuurin" asuintaloni ylimpien kerroksien asukkaiden keskuudessa.

Tämä sakki näyttää ajelevan toistensa Fiateilla + muilla autoilla kaiket päivät ja sitten taas vaihtavansa ne oman mielensä mukaan. Kenties he ovat läheistä sukua jollain tasolla - vaikka suhteellisen eksoottisia sukunimiä omaavatkin. Kenties minäkin voisin anoa pääsyä tällaiseen "car pool" - järjestelmään, sillä sen vaikutus voisi olla jokseenkin miellyttävä kun voisi ajaa toisten autoilla ja palautella ne sitten aina kun huvittaa.

Ostin myös tuosta keskustassa sijaitsevasta Info-kirjakaupasta "mukamas halvalla" Arto Paasilinnan teoksen Kymmenen Riivinrautaa. Nähtyäni muutamia osia kirjan pohjalta tehdystä TV-sarjasta, totesin ettei sen juoni kiinnostunut minua pätkääkään. Kenties jonkinlainen herätysostosmainen vimma tarttui minuun kirjakaupassa, ja siten kirja sitten kiikutettiin kotiin asti. Vähän kyllä itse asiassa hävettää sen osto, sillä opiskelijan minimaalisella budjetilla tällaiset päätökset koetaan vähintään kymmenkertaisina lompakossa. Ja varsinkin varovaisuutta olisi kai kannattanut harjoittaa tietäen että Paasilinna kirjoittaa toisinaan aika huonojakin teoksia. No, nyt on kuitenkin myöhäistä enää itkua tiristää asiasta - luettavahan tuokin on kun kerran tuli se hankittua. Karttuupa Paasilinna-kokoelmani ainakin yhdellä kirjalla. Niitä taitaa muuten nyt olla 17. Vau, äiti, mulla on kokoelma.

No comments: