Tuesday, June 21, 2011

Välinpitämättömät päivät

Keskusteltiin töissä siitä kuinka todennäköistä on se että juhannuksena sataa ja kaikilla on kylmä. Tultiin siihen tulokseen että on ihan tyypillistä että näin käy, sillä monet ihmiset haluavat ja odottavat juhannusta elämiensä ratoksi muutenkin.

Tulimme myös siihen tulokseen että kukaan keskusteluihin osallistuneista ei muistanut oliko viime juhannus hyvässä säässä vietetty vai ei. Todennäköisimmin se varmasti oli paremmissa säissä vietetty, mutta eihän moisia voi muistaa nyt kuitenkaan.

Haluaisin nähdä erään elokuvan, nimittäin Charlton Hestonin tähdittämän "The Omega Manin" vuodelta 1971. Siitä on tavallaan tehty remake tuon I am legendin muodossa, mutta juuri tuo versio kiinnostaa minua ehkä eniten. Sitä on kuitenkin vaikea hankkia, enkä viitsisi ostella mitään Blueray-julkkaria siitä tähän hätään.

Tuon elokuvan juoni kertoo miehestä joka herää urbaaneissa ympäristöissä siihen että kaikki muut maailman ihmiset ovat kuolleet hulvakkaan biologisen sodankäynnin seurauksena. Häntä kuitenkin (lähes) ainoana jäljelle jääneenä ihmisenä kiusaa joukko albiinoja kannibaaleja.

Olen ajatellut tätä elokuvaa paljon viime aikoina. Jopa siinä määrin tämä elokuva on ollut ajatuksissani, että näin unen missä itse olin tuo "Omega Man" jossain päin Helsinkiä ja nuo albiinot kannibaalit ajoivat minua takaa punaisella avoautollaan. Muistan juosseeni heitä pakoon ja lopuksi luiskahtaneeni kalliolta alas jääkylmään veteen. Tuohon tunteeseen sitten heräsinkin ja ryhdyin taas etsimään tätä elokuvaa jostain halvalla.

No comments: