Monday, June 26, 2006

Viisi päivää vesisadetta

Nyt olen sitten täällä Ruotsin puolella.

Ilmat ovat kyllä olleet aivan kammottavia. Pakkasin mukaani ainoastaan T-paitoja, sillä arvelin että aikaisempien vuosien kokemusten perusteella tässä maassahan ei koskaan voi olla nk. "huono ilma". Saavuttuani paikalle kuitenkin alkoi satamaan vettä, jonka jälkeen taivas on ollut enemmän tai vähemmän harmaa ja vettä tullut alas tasaisin väliajoin. Täytyi myös mennä kauppaan ostamaan itselleen muutamia hiukan lämpimämpiä vaatteita, sillä muutamalla T-paidalla ja "lomailutarkoituksiin" tarkoitetuilla housuilla ei pitkälle päästy.

Olen pääasiallisesti istuskellut sisällä alun matkustelujen jälkeen ja lukenut kirjoja. Ulos ei oikein viitsi mennä, sillä muussa tapauksessa mieleen tulee väkisinkin kotimaa, jonka kamaralla on kylmä ja sataa alas mitä milloinkin. Katselin DVD:ltä vihdoinkin myös tämän ensimmäisen Lord Of The Rings - spektaakkelin, jonka syvempi olemus kyllä oikeastaan jäi minulle vähän epäselväksi. Kävin myös paikallisessa Lidlissä, jonka parhaimmista tuotteista täytyi kysyä tyttöystävältäni, joka lähinnä hankkii kotipuolessa kaikki ruokatavaransa sieltä. Onneksi kuitenkin makumme ovat hyvinkin samanlaiset, joten kaikki muonat joita hän luetteli, kelpasivat myös minulle.

Tämä Saksalaisten moderni maailmanvalloitukseen tähtäävä suunnitelma, Lidl, alkaa nykyään muistuttamaan tätä länsimaista "Shell ja McDonalds joka kylässä ja taajamassa" - asettelua, joka pitää paikkansa jopa kotona. Lidl alkaa hiljalleen työntymään jopa tänne rikkaan Ruotsin puolelle, ja uskokaapa tai älkääkä, mutta ihmisiä jopa käy siellä ostoksilla !

Juhannuskin oli tuossa "eräänä päivänä", ja se jos mikä olikin hiukka paska kokemus: istuskelimme sisällä, jonka jälkeen meidät soitettiin myöhään illalla katsomaan jonkun paikallisen Suomalaisen "urheiluseuran" sytyttämää kokkoa ja sitä ympäröimää juopottelua. Otin kyseisestä tapahtumasta muutamia kuvia, jonka jälkeen painuimme takaisin tänne äärimmäisen vittuntuneina. Hiljalleen minusta alkoi tuntumaan siltä, että olisi ollut parempi idea viettää koko juhannus kotona tyttöystäväni kanssa. Noh, asiahan korjataan.

Kirjoittelen tässä muutamia postauksia lähipäivinä erinäisistäkin aiheista, joten stay tuned.

No comments: