Wednesday, April 13, 2011

Tämän siitä saa-

Kevät on nyt jopa alkanut täälläkin päin. Ikävää on tietysti se että aika paljon on myös sadellut tämän suuren, keväisen loiston ohella.

Töissä suuret henkilöstöpoliittiset uudelleenjärjestelyt ovat luoneet tilanteen jossa kesän suunnitelluista lomista ja tarkasta työjärjestyksestä ei oikeastaan ole mitään varmuutta tulossa. Toisinaan on ikävää kun organisaatio jolle mukamas työskentelee ei oikeastaan pidä sovituista asioista kiinni, vaikka kuinka yrittäisi jäsennellä jo vapaa-aikansakin niin että työt sujuisivat mahdollisimman sutjakkaasti.

Olen kuitenkin valitettavasti joutunut huomaamaan että niinhän se vaan menee pitemmällä tähtäimellä että asiat sotketaan kyllä ihan sinunkin puolestasi ja muiden toimesta mikäli ellet tajua tehdä sitä itsekin. Itse itseään ei siis tarvitse avustaa. Onneksi kuitenkin kyse on suhteellisen pienistä jutuista, mutta tietysti kokonaisuuden kannalta ajatellen olisi ihan mukavaa tietää muutamakin minua jo pitempään askarruttanut juttu näihin asioihin liittyen.

Vapaa-ajan osalta tekemistä jälleen riittää. Voisin sanoa että oikeastaan vapaa-ajan osalta tekemistä on jo niinkin paljon että vapaa-aikakin on kuin oikeastaan jäsenneltyä ja tarkasti ohjailtua "toimintaa", jossa nimenomaan aina pitää olla jossain johonkin tiettyyn aikaan ja tietyissä aikeissa. Tämä ei minusta ole oikeastaan se vapaa-ajan ydin ja perimmäisin tarkoitus, mutta kenties tilanne nyt vaan on niin että näin niiden asioiden on mentävä. Oikeastaan olin tuossa viikonloppuna eräillä kutsuilla käymässä, jonka sivutuotteena olin kovin väsynyt muutenkin.

Jälleen kerran voitaisiin siis sanoa että tämä tällainen vaatii verojaan, enkä totta puhuen jaksaisi enää töissäkään hirveästi sitä tahtia mitä tämä nyt on ollut jo aika kauan. Vähän voisi siis tahti helpottaa, mutta minkäs toisaalta teet kun kerran on aloitettu. Sentään se on kyllä ihan ihailtavaa että illat alkavat olla todella valoisia. On mukavaa lähteä töihin niin kuin lähteä töistäkin iltapäivällä tai illalla nähden jopa eteensä. Eilen näin ihmisten jopa yrittäneen aloittaa terassikautta tietyissä kohdin kaupunkia, mutta kyllähän ne juomalasit olivat sitten siihen jääneet kun oli huomattu että etenkin iltaisin ilma vetäytyy melko kylmäksi muutenkin.

Ikävä todeta ehkä näin, mutta kyllä ehdottomasti haluaisin vaan vapaa-ajallani edes jonkun verran nukkua ja levätä. Nytkään en oikeastaan pääse perjantaina viettämään mitään viikonloppua, vaan joudun lähtemään "kiertelemään" paikkoja yhteyksissä jos toisissakin melkeinpä puoleen yöhön. Tämä kaikki siis ihan vapaaehtoispohjalta "koska pitää olla hauskaa" jne.

No comments: