Wednesday, April 06, 2011

Casual wednesday.

Sade vierii taivaasta pitkin Helsingin keskustan kiviharmaiden elementtitalojen rypästä. Ilma on hyvin syksyinen, vaikka päivämäärä kertookin että nyt kai pitäisi olla kevättä tulossa. Kevät on kuulemma tänä vuonna myöhässä, vaikka tuntuu että se oli kyllä aivan yhtä myöhässä viimekin keväänä.

Kuuntelen tässä John Coltranen häikäilemättömän tyylikästä jatsikappaletta "Jazz Casual" jonkun orkesterin säestämänä ja juon kahvia. Viikonlopuksi taitaa taas olla jonkinlaista settiä tiedossa, vaikka voihan se olla ihan oikeastaan mitä vaan karaoken, syömään menemisen ja muuten vaan oleilun väliltä. Oikeastaan yllätykset ovat ihan kivoja ja odotettujakin tältä saralta.

Kahvi on muuten pian taas loppu. Täytyy käydä ostamassa lisää kahvia, sillä ilman sitä en tosiaankaan aina oikein pysy hereillä tai muutenkaan oma henkilökohtainen ns. "flow" ei ole yhtä tautinen suinkaan ilman sitä.

Juttelin tänään ekstaattisen työkaverini kanssa, joka oli kuulemma onnistunut saavuttamaan ns. "Lucid"-unen jossa tosiaan tajusi näkevänsä unta ja täten kykeni havainnoimaan ympäristöään samaan tapaan kuin reaalitodellisuudessakin unen aikana. Unessa kuulemma tämä tyyppi oli mennyt jonkun asuntoon ja siellä sitten jutusteltuaan hetken siellä olleiden tyyppien kanssa sisään oli pamahtanut joku oravaa muistuttava elikko, joka oli täytynyt poistaa asunnosta ikkunan kautta. Unessa olleet tyypit kertoivat että välillä kämppään kuulemma tulee joku oravapeto aina kummittelemaan, mutta siitä pääsee eroon ihan vaan feidaamalla sen ulos ikkunan kautta.

Tuota tyyppiä kuunnellessani mieleeni tulvahti kyllä varsin mielenkiintoinen olotila. Tavallaan olin kateellinen siitä että hänen unensa olivat ja ovat niin mielikuvituksellisia, sillä nykyään nimittäin minä en enää ollenkaan muista uniani kovinkaan tarkkaan. Ehdotin tuolle tyypille että jos hän haluaa ja viitsii, niin tällaisten unien merkitseminen ylös kantsii ehdottomasti tehdä ihan jo jälkipolviakin ajatellen.

Ai niin, ja tänään muuten luin Wikipedian puolelta aiheesta "munat" eli Egg (biology).

No comments: