Tuesday, June 30, 2009

Salajuonia

Tänään tuo sää on taas jatkunut aika lämpimänä. Eipä tässä ole pahemminkaan kummempia jaksanut tehtäväksi suunnitella, joten leffoja on tullut katseltua aikalailla muun oleilun ohella. Aloitin tänään lukemaan erästä Nostradamuksesta, eli kuuluisasta ennustetekstien kirjoittajasta kertovaa teosta. Vaikken kyllä ennustuksiin yleensä uskokaan, niin kyllä kieltämättä vaikuttaisi että maailmanhistoriallisesti tuo tyyppi on ollut oikeassa muutamissa asioissa yllättävänkin pitkälle asti. Totta kai suurin osa hänen teksteistään voidaan tulkita lähes miten vaan, mutta kyllä tosiaan muutamia asioita hän näyttää pystyneen ennustamaan suhteellisenkin paikkaansapitävästi. Mietin teosta selailtuani että mistähän tällaiset ennustajanlahjat ovat hänelle tulleet, sillä tuskinpa hän aivan rändöminä keksikään juttujaan. Nämä tällaiset kysymyksethän ovat luonnollisesti "henkimaailman asioita", joten tuskinpa näille on ihan helppoa saada etsimääni loogisella tavalla selitettävää vastausta. Onhan näitä kuitenkin omaksi ilokseen ihan jännää pohtia toisinaan, I guess.

Tänään oli uutisissa myös noista uusista sormenjälkipasseista. Eli pähkinänkuoressa passeihin tulee kuulemma myös sormenjälki jotain tunnistusta varten. Asia mikä kuitenkin tuossa pisti vähän miettimään oli lause "Suomessa sormenjäljet tallennetaan lisäksi kansalliseen rekisteriin" - joka sai minulla ainakin todella mietintämyssyn sauhuamaan. Mikä tämä tällainen "kansallinen rekisteri" oikein on? Tarkalleenottaen mihin tarkoitukseen näitä sormenjälkiä kerätään? Voidaanko taata ettei sormenjälkitietoja käytetä väärin tulevaisuudessa? Itse olen ainakin niin skeptinen, vainoharhainen ja muutenkin pahinta pelkäävä ihminen, etten kyllä millään usko etteikö tuotakin systeemiä tultaisi jossain vaiheessa käyttämään rikollisessa tarkoituksessa hyväksi. Minä en ainakaan hanki mitään sormenjälkipasseja, kunnes on aivan pakko. Ja tuskinpa minulla hirvittävästi on varaakaan matkustella minnekään - jos jonkinlaisia tunnistepapereja tarvitaan, niin toivon että esim. ajokortti tai vastaava kelpaa. En oikein pidä ajatuksesta että valtiolla on kansalaistensa sormenjälkitietoja rekisterissä ilman oikeasti hyvää syytä, varsinkin kun nykyäänkin paljastuu kaikenlaisia tele-urkintaskandaaleja sun muuta hallinnollisten elinten korruptioon viittaavaa todistetta. Oman passini eräpäivä taitaa olla (by the way) vasta joskus lähemmäs 2015, mutta väkisinkin kyllä pistää mietityttämään että ollaanko sitä taas vain askeleen lähempänä jotain Orwellilaista poliisivaltiota, jossa kansalaisista pidetään tarkkaa lukua aina sormenjäljistä DNA-tietoihin.

Hmm.. Sitten oli kanssa pari päivää sitten uutisissa juttua näistä kansallisista sikainfluenssa-rokotteista. Kuulemma moinen operaatio aiotaan pistää käyntiin, ja täten ajattelinkin että voisihan sitä itsekin hakea moisen kaiken varalle mahdollisimman pian. Tuo on nyt on kai kuitenkin verrattaen halpa henkivakuutus, vaikka tietenkin on otettava huomioon että Suomessa ei aivan hirvittävästi tätä kyseistä sairautta ole vielä näkynytkään. Parempi kuitenkin aina varautua.. Joskun pahimpaankin. Eri asia tietty että toimiiko tuo rokotus, mutta käynpä sellaisen hakemassa ihan vaan sen takia että saa(n) siitä pienoista mielenrauhaakin.

No comments: