Wednesday, January 24, 2007

Ensimmäinen kotitehtävä pitkään aikaan

Hohhoijaa, sain eräältä luennoltani/kurssiltani tehtäväksi lisätä jonkinlaisia "phatic" - sanoja (faattisia ?) kahden henkilön väliseen dialogiin. Tehtävä itsessään alustettiin luennolla varsin löyhästi, ja siksipä olenkin aika pää pyörällä sen varsinaisesta toteutustavasta. Tämä varsin epäselvä tehtävä on kuitenkin minulle sikäli legendaarinen, että se on samalla ensimmäinen "kotitehtävä" sitten lukion - jossa olin viimeksi joskus keväällä 2006 - ja samalla ensimmäinen tehtävä yliopistossa. Tämän dialogin olisi oltava valmis tämän kuun 29. päivä: eli aikaa on niinkin ruhtinaallisesti kuin tulevan viikon maanantaihin. Viikonloppuna olen kuitenkin lupautunut menemään tyttöystäväni vanhempien yritykseen töihin muutamiksi tunneiksi. Teen tämän ihan ystävänpalveluksena, ja saahan siitä nyt kai sitten vähän nk. "kahvirahaakin". Koko viikonloppu siinä kuitenkin menee.

Kävin tänään paikallisessa Halpa-Hallissa vähän ostoksilla: mukaan tarttui niinkin kiinnostavia tuotteita kun mm. kyniä, 15kpl C5-koon kirjekuoria ja purkinavaaja. Sitten menin myös paikalliseen Seppälään, joka jopa Kauhavalta löytyy. Sieltä sitten yritin kammata esiin aivan viimeisiä 70 % alennuksella lähteviä tuotteita. Mukaan lähti muutamat bokserit sekä vaaleansininen kauluspaita. Yhteishinta näille taisi olla n. 17 euroa. Kaikin puolin halpaa, siis.

Anyway, se vaaleansininen paita ei kyllä ole oikeastaan ollenkaan minun tyyliäni. Mahdollisimman tummia - usein täysin mustia - vaatteita käyttävänä ihmisenä vaaleiden vaatteiden määrä kaapissani on aika pieni. Nyt kuitenkin tuon hintatason paita oli parasta ostaa, sillä ennen alennusta se olisi ollut reilusti yli kahdenkymmenen euron paita, mikä on taas aivan helvetin kallis - ja samalla myös hyvää laatua, kaiketi. Ja tämän väittämän perustan siihen, että Seppälä on muuten aika kallis rättikauppa, vaan toisinaan alennuksista sieltä saa vähän kaikenlaista halvemmalla.

Kävin myös vihdoinkin ottamassa ylioppilaskuvani: lakkiaisethan on vietetty jo aikoja sitten juhlineen kaikkineen. Nämä kuvat todellakin otin Kauhavalla, ja kuvittelin pääseväni halvalla esim. entisten asuinpaikkojeni hintatasoon nähden. Enpä tainnut pahemminkaan päästä: 12kpl kuvia maksoi niinkin huimasti kuin 201 €. Nyt sitten kuitenkin täytyy myös lähettää nämä kaikki kuvat tuohtuneille sukulaisille, jotka ihmettelevät että miksei keväästä 2006 ylioppilaan statusta nauttiva, suorastaan hulttiomainen sukulaispoika ole lähettänyt minkäänlaisia kuviaan. Kyseisen Kauhavalaisen valokuvausliikkeen tyyppi päätti myös ohimennen laittaa YO-kuvani liikkeen näyteikkunaan: mikäli siis olette Kauhavalla, niin tiedättepä että kenestä on sitten kyse, kun kaikki muut valkolakkiset persoonat liikkeen ikkunassa ovat naisia - paitsi tietty minä. Tämä tyyppi päätti myös lähettää kuvani - kumma kyllä että se vielä ehti - vuoden 2006 ylioppilaskuvastoon, Spes Patriae:n. Minut löytää Porvoon Linnankosken Lukion kohdalta, mikäli satutte kyseistä ylihinnoitettua opusta selailemaan.

Liityin myös yliopistolla kieltenopiskelijoiden omaan "etujärjestöön", Övertäjät RY:n. Saapa nähdä, että onko tästäkään nyt sitten mitään käytännön hyötyä, vaan saanpa ainakin mm. uuden haalarimerkin sekä muuta fanituotetta. Vielä minuun ei ole otettu yhteyttä, vaikka olen maksanut mm. ainaisjäsenen jäsenmaksun (!) ja olen vieläpä pääaineenani kieliä opiskeleva nuorukainen.

Ilmat ovat myös olleet täällä helvetillisen kylmiä: maanantaina pakkasta oli reilusti yli -20 astetta. Koko vartaloni hytisi ja tutisi kylmän viiman puristuksessa kävellessäni juna-asemalle, josta sitten menin Lapuan kautta Vaasaan. Samana päivänä päästyäni koulusta kävin sitten ostamassa elämäni ensimmäisen lämpökerraston. Se tuli valitettavasti tarpeeseen. Tänäänkin täällä oli aivan mukavat asteet jälleen, valitettavasti.

Nyt kuitenkin taidan lähteä tästä lajittelemaan vaatekaappiani. Saattaa olla, että en taas kirjoita tänne blogiin mitään, sillä tämä Saunalahden väliaikaisesti asentama yhteys voi hyvinkin olla poissa käytöstä suhteellisenkin pian.

No comments: